Kto tęskni za goframi jedzonymi na nadmorskim deptaku? Dla mnie bardzo ważny jest ten moment, kiedy jem pierwszego gofra w sezonie. Oczywiście, gofry często robię w domowym zaciszu, cały rok. Ale jednak co gofr jedzony nad morzem, to gofr jedzony nad morzem! Aczkolwiek domowe gofry, to u mnie jedno z pyszniejszych propozycji na śniadanie, co powiecie na gofry jabłkowe?
Dzięki dodaniu tartych jabłek, do gofrowego ciasta, nasze gofry są mięciutkie, i soczyste. Bardzo delikatne i apetyczne. Pięknie pachną cynamonem i są całkowicie bez cukru. Czyli idealne na śniadanie i to nie tylko to weekendowe. Dla mnie takie gofry to cudowne rozpoczęcie dnia. Ostatnio najbardziej lubię je właśnie z masłem orzechowym i domowymi konfiturami. Jako, że lato coraz bliżej, wyjadamy zeszłoroczne zapasy, by robić miejsce na nowe, świeże i na pewno pyszne.
Mam ogromny apetyt na wiosnę. Mam nadzieję, że Wy również! Nie mogę doczekać się wycieczek rowerowych i długich wieczorów w ogrodzie. Ogród rozwija się z dnia na dzień. Coraz więcej kwiatów wybucha kolorami, a mnie to cieszy jak dziecko. I pomyśleć, że kiedyś chodzenie z babcią na działkę, to była największa kara. Obecnie każda chwila w moim ogrodzie, to niesamowita wręcz przyjemność i cudowne odprężenie. Nawet, kiedy czuję każdy mięsień, bo właśnie pieliłam moje grządki.
Ale zanim ta wiosna wybuchnie tak na dobre, łapmy w ręce gofry jabłkowe i cieszmy się ich pysznym smakiem. Obiecuję, będziecie nimi naprawdę zachwyceni.
Buziaki,
Magda
Pyszności. Mój mąż jest wielkim fanem gofrów. Zapisuję przepis! 🙂
mam nadzieję, że będą smakować!
Zaciekawiłaś mnie tą wersją!
bardzo je polecam!
Muszę takie zrobić bo wszystko co jabłkowe bardzo lubimy 🙂
koniecznie!
O, i zaś mam pomysł na obiad dla dziecka 🙂
:0
Ja podkradam jednego gofra bo uwielbiam! Takiego z jabłkiem jadłam ale tylko drożdżowego. Muszę wypróbować w tej wersji.
warto:)
Super alternatywa dla klasycznych gofrów, mniam. 🙂
polecam:)
O rany, ale muszą być one pyszne – nie znam osoby, która nie lubiłaby gofrów oraz jabłek 🙂
🙂
Pychota. Czuć, że będą pachniały i smakowały cudownie. 🙂
🙂
Moje dziecko może jeść codziennie gofry. Jestem ciekawa co on na taką propozycję
na pewno będzie smakować!
Cudowne i z pewnością niezwykle aromatyczne gofry 🥰🥰.
Mi gofry zawsze kojarzą się z moją rodzinną Polanicą. W sezonie były obowiązkowe 🙂
Nigdy takich nie robiłam wyglądają na chrupiące. Na pewno spróbuję je zrobić.
Takich jeszcze nie robiłam. Na pewno spróbuję.