Dziś zapraszam na przepyszny obiad, będzie indyk w Parmezanie. I to nie smażony, a pieczony. Delikatny, soczysty, z niesamowicie chrupiącą i apetyczną skórką. Z lekką nutką musztardy, która nadaje całości charakteru. Niesamowicie prosty przepis, który będziecie chcieli powtarzać.
Z racji ograniczeń dietetycznych mojego męża, mam w zamrażarce solidny zapas indyka. I czaruję z niego ile mogę. Czasem mam mniejszą ochotę na eksperymenty, a czasem szukam nowej formy podania tego mięsa. Jako, że miałam nadmiar Parmezanu w lodówce, to postanowiłam połączyć te dwa składniki i stworzyć pyszne danie, które trochę odmieni moją obiadową codzienność.
Ostatnie dni mam iście szalone. Mało snu, bardzo dużo obowiązków. Czas ucieka mi przez palce. Dzień pędzi, dodaję sobie nowe obowiązki, nie wiem po co to sobie robię? Chyba nie umiem się ponudzić. A jednak bardzo bym tego chciała. No, ale jak już podejmie się pewne zobowiązania, to nie można się wycofać. Dlatego też uprawiam wieczną walkę z czasem, licząc, że kiedyś wygram w tej nierównej grze.
A na razie łapcie przepis . Jestem pewna, że tak podany indyk w Parmezanie przypadnie Wam do gustu. Ciekawych przepisów mam dla Was całe mnóstwo, ale muszę usprawnić moją dobę i odnaleźć w nowej rzeczywistości, gdzie liczna zadań, przekracza mój cały wolny czas!
Buziaki,
Magda
Jeszcze nie indyka nie gotowałam. Muszę się odważyć w końcu.
Polecam!
Ja indyka w ogóle nie potrafię przyrządzić. Tej potrawy bym spróbowała.
bardzo polecam!
Ta temat uciekającego czasu i nadmiaru obowiązków to nawet nie będę pisać bo musiałabym się rozpłakać…😉
Za to o przepisie chętnie napiszę,bo bardzo mi się podoba. U mnie parmezan rzadko gości w kuchni, bo dziewuszki nie lubią. Ale w sumie takie danko tylko dla siebie i męża mogę zrobić. Dzięki za inspirację 🙂
Serdecznie pozdrawiam 🙂
Może po tym przepisie dziewczyny go polubią? Jest dość ukryty, w smaku również, ale daje super chrupiący efekt:)
Smakowicie to wygląda. Skusiła bym się na taki obiad.
miło mi!
Brzmi super, lubię potrawy z indyka. 🙂
🙂
Rewelacyjny przepis. Podoba mi się połączenie indyka, parmezanu i musztardy francuskiej – zrobię koniecznie 🙂
Witam w klubie. Ja też toczę wieczną walkę z czasem. Może kiedyś uda nam się ją wygrać 🙂
Pozdrawiam serdecznie! 🤗🧡
Również pozdrawiam i polecam spróbować:)
Bardzo smakowite danie. Drób to jedyne mięso jakie lubię, a połączenie z parmezanem bardzo apetyczne.
Pozdrawiam:)
Takie połączenia mięsa i serów bardzo lubię 🙂
Pyszne połączenie 😀 Na pewno indyk wyszedł bardzo soczysty, gdyż musztarda razem z jajkami dobrze zatrzymuje wilgoć.
dokładnie tak!
Wygląda obłędnie, a po przeczytaniu pierwszego akapitu pociekła mi ślinka.
super!
Mniam, zawsze gdy tu zaglądam, to robię się głodna :p
Wygląda wspaniale. Nigdy nie przyrządzałam tak indyka.