Bez kategoriiDesery

Mrożony bowl proteinowy

1 Min. czytania
Przejdź do przepisu

Witajcie w nowym, cieplutkim tygodniu. Po czasie dość deszczowym i chłodnym, znów mamy lato. Owszem, deszcz był potrzebny, i mój ogród był mi wdzięczny za deszcz. Ale jednak całodzienne opady, źle wpływają na moją głowę. W przenośni i dosłownie, bo przecież mam przewlekłe zapalenie zatok, które uaktywnia się właśnie w deszczowe dni. Ale teraz mamy piękne, słoneczne i gorące lato. Nawet u nas, nad morzem! Dlatego śpieszę do Was z pyszną opcją na słodkie śniadanie, ale bez grama cukru. Albo na deser. Bo mrożony bolw proteinowy to najprawdziwsze i najpyszniejsze lodowe danie!

Sama nie do końca wierzyłam, że to się uda. Że będzie to smakować jak lody, ale tak, smakuje jak lody. A kiedy mój mąż miał urodziny, to taki bowl wspaniale smakował na śniadanie! Przecież w taki dzień nie będziemy się ograniczać. Sami zobaczcie, jakie to proste. Jak kilka składników może zmienić nasz poranek, i nawet cały dzień. Gęsty, bardzo kremowy, intensywnie owocowy. To prawdziwa poezja!

Sama nie wierzyłam, że banalny i ograny serek wiejski, może być tak genialną bazą na śniadanie. Obiecuję, pokochacie serek na nowo. Nie zapomnijcie o odżywce białkowej, dzięki niej masa jest odpowiednio gęsta i aksamitna. Dodatkowo, naturalnie dosładza nasz bowl. Bardzo, bardzo polecam Wam takie śniadanie. Zupełnie inne, ale jakże pyszne, jakże oryginalne i jakie sezonowe. Nic tylko pałaszować i cieszyć się słonecznym dniem.

życzę Wam pysznego i mocno truskawkowego tygodnia!

Magda

Share

rb_lena
przygotowanie
10
ilość porcji
3
całkowity czas
10

Będzie potrzebne

  • pojemniczki do mrożenia owoców

  • Malakser/blender

Składniki

  • 2 duże banany

  • 450 gramów truskawek

  • 1 czubata łyżka odżywki białkowej ( u mnie waniliowa)

  • 350 gramów serka wiejskiego

  • szczypta cynamonu

  • do posypania bezcukrowa granola

Przepis krok po kroku

1

Owoce

Banany kroimy w plasterki. Truskawki dokładnie myjemy, kroimy na połówki, wkładamy owoce do zamrażarki, najlepiej na noc.
2

Przygotowanie

Owoce ( wprost z zamrażarki) przekładamy do malaksera, dokładnie rozdrabiamy. Dodajemy serek wiejski, odżywkę proteinową i odrobinę cynamonu. Dokładnie miksujemy, do uzyskania gładkiej konsystencji.
3

Serwowanie

Gotowy bowl przekładamy do miseczek, posypujemy granolą.

Zalety

  • +

Wady

  • -
1477 wpisy

O autorze
Historyczka, która histerycznie kocha dobrą kuchnię i uwielbia tracić czas na wymyślaniu pyszności. Magdalena
Artykuły
Możesz również zobaczyć
Desery

Ciastka francuskie z rabarbarem i kruszonką

25 Min. gotowania
Dziś zapraszam na sezonowy i przepyszny deser. Taki na szybko, nawet bardzo szybko. To deser dla każdego. Bo każdy z nas potrzebuje…
Bez kategoriiDesery

Pudding z tapioki i mango

20 Min. gotowania
Witajcie kochani. Kolejny ciężki tydzień za mną. Dużo gotuję, ale brakuje mi czasu by dzielić się z Wami na bieżąco przepisami. Kiedy…
Desery

Nocne cynamonki

30 Min. gotowania
Witajcie po urlopie. To był piękny tydzień. Naszą bazą były Bieszczady, do których to jechaliśmy przez Zamość. Tam czekała nas nas babcia…

23 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna jest chroniona przez reCAPTCHA i Google Politykę Prywatności oraz obowiązują Warunki Korzystania z Usługi.