Bez kategoriiDesery

Mrożony bowl proteinowy

1 Min. czytania
Przejdź do przepisu

Witajcie w nowym, cieplutkim tygodniu. Po czasie dość deszczowym i chłodnym, znów mamy lato. Owszem, deszcz był potrzebny, i mój ogród był mi wdzięczny za deszcz. Ale jednak całodzienne opady, źle wpływają na moją głowę. W przenośni i dosłownie, bo przecież mam przewlekłe zapalenie zatok, które uaktywnia się właśnie w deszczowe dni. Ale teraz mamy piękne, słoneczne i gorące lato. Nawet u nas, nad morzem! Dlatego śpieszę do Was z pyszną opcją na słodkie śniadanie, ale bez grama cukru. Albo na deser. Bo mrożony bolw proteinowy to najprawdziwsze i najpyszniejsze lodowe danie!

Sama nie do końca wierzyłam, że to się uda. Że będzie to smakować jak lody, ale tak, smakuje jak lody. A kiedy mój mąż miał urodziny, to taki bowl wspaniale smakował na śniadanie! Przecież w taki dzień nie będziemy się ograniczać. Sami zobaczcie, jakie to proste. Jak kilka składników może zmienić nasz poranek, i nawet cały dzień. Gęsty, bardzo kremowy, intensywnie owocowy. To prawdziwa poezja!

Sama nie wierzyłam, że banalny i ograny serek wiejski, może być tak genialną bazą na śniadanie. Obiecuję, pokochacie serek na nowo. Nie zapomnijcie o odżywce białkowej, dzięki niej masa jest odpowiednio gęsta i aksamitna. Dodatkowo, naturalnie dosładza nasz bowl. Bardzo, bardzo polecam Wam takie śniadanie. Zupełnie inne, ale jakże pyszne, jakże oryginalne i jakie sezonowe. Nic tylko pałaszować i cieszyć się słonecznym dniem.

życzę Wam pysznego i mocno truskawkowego tygodnia!

Magda

Share

rb_lena
przygotowanie
10
ilość porcji
3
całkowity czas
10

Będzie potrzebne

  • pojemniczki do mrożenia owoców

  • Malakser/blender

Składniki

  • 2 duże banany

  • 450 gramów truskawek

  • 1 czubata łyżka odżywki białkowej ( u mnie waniliowa)

  • 350 gramów serka wiejskiego

  • szczypta cynamonu

  • do posypania bezcukrowa granola

Przepis krok po kroku

1

Owoce

Banany kroimy w plasterki. Truskawki dokładnie myjemy, kroimy na połówki, wkładamy owoce do zamrażarki, najlepiej na noc.
2

Przygotowanie

Owoce ( wprost z zamrażarki) przekładamy do malaksera, dokładnie rozdrabiamy. Dodajemy serek wiejski, odżywkę proteinową i odrobinę cynamonu. Dokładnie miksujemy, do uzyskania gładkiej konsystencji.
3

Serwowanie

Gotowy bowl przekładamy do miseczek, posypujemy granolą.

Zalety

  • +

Wady

  • -
1490 wpisy

O autorze
Historyczka, która histerycznie kocha dobrą kuchnię i uwielbia tracić czas na wymyślaniu pyszności. Magdalena
Artykuły
Możesz również zobaczyć
Bez kategorii

Smaki Ostrzyc.

1 Min. czytania
Dziś zabieram Was na małą wycieczkę, zapraszam do Ostrzyc. Do miejsca, które szczerze uwielbiam i chętnie tam wracam. No dobrze, Ostrzyce to…
Bez kategorii

Brownie Pancakes

10 minut Min. gotowania
Dziś zapraszam na śniadanie. Będą Brownie Pancakes! To bardzo czekoladowe śniadanie, pyszne, lekkie, i niesamowicie proste. W sam raz na nowy tydzień….
Bez kategorii

Smaki Bieszczad

2 Min. czytania
Chwilę przed kolejnym wyjazdem w Bieszczady, zabiorę w Was małą kulinarną podróż. Otóż w czerwcu byliśmy w Bieszczadach, i tak się zakochałam,…

23 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna jest chroniona przez reCAPTCHA i Google Politykę Prywatności oraz obowiązują Warunki Korzystania z Usługi.