Witajcie kochani w kolejny długi weekend. Uwielbiam te majowy czas, kiedy wolne dni pozwalają na chwile zapomnienia o codzienności. Dziś witam się z Wami z drugiego krańca Polski, gdzie właśnie spędzam urlop. Ale, ale. Na ten wyjazd zabrałam ze sobą ciasto migdałowo-kokosowe z marakują.
Przyznaję, to pierwsze ciasto jakie przygotowałam z marakują. Wcześniej nie używałam go w swoich wypiekach, tutaj wystąpiło jako dodatek do lukru, ale całkowicie zmieniło smak ciasta. Zdecydowanie go odświeżyło, dodało pazura i egzotyki. I taki niby zwykły placek o mocno kokosowym smaku, zmienił się w cudowny i wyrafinowany deser.
To ciasto z kategorii lekkich, łatwych i przyjemnych. Robi się je naprawdę błyskawicznie, jest suche, więc bardzo wdzięczne w transporcie. Świetne do wyrazistej kawy, cudowne na ploteczki z przyjaciółką i jako dodatek do rodzinnego obiadu. Nieważne jaką macie okazję, ciasto migdałowo-kokosowe z marakują, uprzyjemni Wam każdą chwilę!
Mam nadzieję, że macie ciekawe plany na najbliższe dni. Albo po prostu będziecie odpoczywać w domowym zaciszu. Na pewno życzę Wam samych pysznych chwil.
Pozdrawiam,
Magda
To ciasto musi byc pyszne! Kusisz bardzo tymi wypiekami 🙂
dziękuję!
Wygląda kusząco!
miło mi!
Brzmi pysznie i jakie musiało być aromatyczne 😀
🙂
U Ciebie jak zwykle same pyszności 🙂
staram się:)
Aż zapachniało letnimi klimatami, świetny pomysł na ciasto a lukier to już sztos! Serdecznie pozdrawiam 🙂
🙂
Przy takim połączeniu smaków kubki smakowe szaleją 🙂
oj tak!
Brzmi super. Fajne połączenie smaków. 🙂
dziękuję!
Wspaniały przepis. Mega inspirująco i smacznie 🥰
dziękuję!
Musi być pyszne! Chętnie spróbuję. 😉
Pycha 😀 Chętnie bym spróbowała kawałeczek.