Witam się w nowym tygodniu, zaczynamy marzec, pierwszy wiosenny miesiąc. Co prawda prognozy mówią, że na wiosnę, tę w pogodzie, długo jeszcze poczekamy, ale sama świadomość, że idzie wiosna, a dzień już naprawdę będzie długi, wprawia mnie w dobry nastrój. Ostatnio pokazywałam Wam mój zielony talerz śniadaniowy. Dziś pokażę kolejną wersję, tym razem z rybą i awokado. Te składniki są nieprzypadkowe, bo to właśnie one działają przeciwzapalnie i poprawiają odporność. A ostatnio złapało mnie solidne przeziębienie, katar nie pozwalał mi normalnie funkcjonować. Już tak mam, byle przeziębienie, od razu rzuca się na moje zatoki. Tym razem zadziałałam szybko, poza lekami z apteki, postawiłam na złote mleko, dużo czosnku, wody z miodem i oczywiście dużo zdrowego jedzenia. Ten śniadaniowy talerz niesamowicie przypadł mi do gustu. Po pierwsze pięknie wygląda, co od razu pobudza apetyt w chorobie, po drugie wszystko w nim jest zdrowe i poprawiające samopoczucie. Jestem pewna, że i Wam posmakuje. Ten talerz polecam również zabrać do pracy, na pewno po takim śniadaniu, dostaniecie dawkę pozytywnej energii do działania. A na przedwiośniu, tej energii i porcji witamin, potrzebujemy teraz wyjątkowo mocno.
W wersji z łososiem robię czasem podobną. 🙂