Zaczynam od przygotowania marynaty. Siekam czosnek-niezbyt drobno, łączę z oliwą. Ścieram skórkę z cytryny, wyciskam sok, dodaję do oliwy i czosnku. Teraz czas na dodanie przypraw, mieszam całość.
Filet myję, suszę, kroję na cztery części, kurczaka wkładam do naczynia z marynatą i zostawiam na minimum dwie godziny.
Na dnie naczynia do zapiekania wykładam warzywa, z wierzchu układam filety z kurczaka. Całość polewam resztą marynaty. Danie piekę przez godzinę w 160 stopniach, po pół godziny mięso należy odwrócić na drugą stronę.
Pyszny obiadek 🙂
Smakowity obiadek.
😉
😉
Dobrze, że wracasz do pełni zdrowia:) A najlepsze są właśnie takie obiadki, raz dwa i pyszności lądują na talerzu:)
Obiadek idealny
😉
😉
Wygląda bardzo smakowicie! 🙂
Niby wersja leniwa, ale jaka smaczna! 🙂
Upiekłabym same warzywka, dawno już takich nie jadłam 🙂
Marynaty z koperkiem to moje ulubione 🙂 Ja z kolei polubiłam takie z dodatkiem soku i skórki cytryny.
Łączę je wszystkie tutaj:)
😉
dziękuję:)
😉
uwielbiam pieczone dania, ale właśnie nie można ich piec za długo, aby nie przesuszyć 🙂
Wygląda bosko 🙂
W sumie to podpiekłabym sobie warzywa 🙂
Jak ja lubię takie dania. Wstawić wszystko do piekarnika i tylko czekać aż się upiecze 🙂
Lubię takie dania. 🙂
😉
😉
😉
😉
Dobry sposób na szybkie i smaczne danie 🙂
Wygląda smakowicie.
😉
dziękuję:)
Grunt to dobra marynata i mięso zyskuje na wyjątkowym smaku 🙂 Skusiłybyśmy się na porcję 🙂
😉
Smakowity obiadek 🙂
podobny obiad często robię do pracy 🙂