Obiady

Chińska patelnia

1 Min. czytania
I jakoś udało nam się przetrwać ten tydzień. Intensywny to był czas. I całkiem udany. A przede mną jeszcze całkiem ciekawy weekend. Ale o tym na razie cicho sza, bo większa część weekendu jest wielką niespodzianką. Blogować lubię, nie tylko ze względu na samo pisanie, ale i ze względu na możliwość nawiązania relacji. I uwielbiam kiedy znajomość wirtualna przeradza się w znajomość realną. Już dziś tak się stanie. Nie mogę się doczekać! I w tym oczekiwaniu zostawiam Wam przepis na pyszne i szybkie danie na obiad. Makaron, kurczak i warzywa. Chińskie smaki, które błyskawicznie trafią na Wasz stół. I sprawią prawdziwą kulinarną przyjemność!
Składniki:
200 gramów jajecznego makaronu tagliatelle
1 czerwona papryka
1 czerwona cebula
1 pojedyncza pierś z kurczaka
2 łyżki oleju rzepakowego
Pędy bambuda
1 łyżka przyprawy chińskiej 5 smaków
Sól
Pieprz
5-6 łyżek bulionu
Gotuję makaron minutę krócej, niż podano na opakowaniu, odcedzam. 
Mięso osuszam, kroję w kostkę, posypuję solą i pieprzem, wrzucam na rozgrzaną patelnię z olejem. 
Cebulę kroję  w paski, tak jak paprykę. Kiedy mięso lekko się zarumieni, dodaję przyprawę chińską i warzywa. Podsmażam 3-4 minut, następnie zalewam całość bulionem, dodaję pędy bambusa. Duszę całość 2-3 minuty. Na koniec dodaję makaron na patelnię, chwilę podgrzewam całość. Przed podaniem posypuję kolendrą. 
1503 wpisy

O autorze
Historyczka, która histerycznie kocha dobrą kuchnię i uwielbia tracić czas na wymyślaniu pyszności. Magdalena
Artykuły
Możesz również zobaczyć
Obiady

Oliwa i ogień. Wrocław.

2 Min. czytania
Czas odkryć karty. Dziś zabieram Was na najlepszą pizzę w Polsce. Tak, nie mam co do tego żadnych wątpliwości! Może to źle,…
Obiady

Niedźwiadek pod Holicą.

1 Min. czytania
Czas na małą kulinarną podróż! Dziś zapraszam w Bieszczady, odwiedzimy Niedźwiadka pod Holicą. Czyli kultową knajpę, która znalazła kolejną lokalizację, dużo spokojniejszą…
Obiady

Indyk w Parmezanie

40 minut Min. gotowania
Dziś zapraszam na przepyszny obiad, będzie indyk w Parmezanie. I to nie smażony, a pieczony. Delikatny, soczysty, z niesamowicie chrupiącą i apetyczną…

46 komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna jest chroniona przez reCAPTCHA i Google Politykę Prywatności oraz obowiązują Warunki Korzystania z Usługi.