
Cukinię myję, młodej nie trzeba obierać, ja obieram, bo nie przepadam za skórką. Cukinię kroję w średniej grubości plastry, posypuję solą, i odstawiam na moment. Następnie przepłukuję i osuszam papierowym ręcznikiem.
Rozgrzewam oliwę na patelnię, wrzucam cukiniowe krążki, posypuję papryką i pieprzem, smażę po 2 minuty z każdej strony. Mozzarellę kroję w cienkie plastry, układam je na cukinii, posypuję przyprawami i podsmażam 2 minuty, by ser zaczął się topić.
Kuskus łączę z posiekanym koperkiem, na wierzchu układam cukiniowe kotleciki. Podaję na gorąco.
Brzmi fuj, ja nie lubię takich rzeczy 😛
Mam to może być ciekawe 🙂
Nie wymagajace kotleciki 😀
:0
🙂
smakowite;)
😉
Bardzo fajny i smaczny pomysł 🙂
Znam takie, smaczna propozycja☺
Tak prosto i zarazem tak smacznie 🙂
🙂
🙂
🙂
Nie jadłam jeszcze czegoś takiego.
Cukinię zawsze w mojej kuchni można znaleźć. Podoba mi się Twój przepis, ale muszę ograniczać potrawy smażone. Ciekawe, czy w wersji pieczonej cukinia będzie równie smaczna?
z pewnością;)
prosto i pysznie
omom:)
I my musimy się zaopatrzyć w cukinię 🙂