Kiedy piszę te słowa jestem już na Mazurach. Całkiem spontaniczny wypad. Tydzień pełen luzu i radości. Ja, natura, spacery, i dużo dobrego jedzenia. Unikam ludzi, cieszę oczy jeziorami i zielenią. Przy całej mojej sumienności i obowiązkowości, takie leniwe chwile bez planu są idealne! W piątek kupiłam bilet na pociąg i dojechałam do mamy, która od tygodnia relaksuje się wśród jezior i słońca. Ja zamierzam czytać, spacerować, szwędać bez celu i zjeść dużo dobrego jedzenia. A na razie zostawiam Was z przepisem na letni obiad. Szybki i taki prosty! i oczywiście pyszny!
Składniki:
40 dg filetu z indyka
3 garście fasolki szparagowej
2 ząbki czosnku
3 łyżki śmietany 18%
Pól małej cebuli
100 ml bulionu drobionego
1 łyżeczka ziół prowansalskich
1 łyżka oleju
Sól
Pieprz
Do podania:
Makaron
W dużym garnku, w mocno osolonej wodzie gotuję fasolkę przez 5 minut, dodaję makaron spaghetti. Odcedzam, fasolkę oddzielam od makaronu.
Mięso.,cebulkę i czosnek kroję w kostkę, delikatnie doprawiam solą i pieprzem. Rozgrzewam olej, podsmażam mięso przez 5 minut. Doprawiam ziołami, zalewam bulionem, duszę 5 minut. Następnie delikatnie dodaję śmietanę i fasolkę, duszę kolejne 5 minut, często mieszając.
Gotowe danie podaję z makaronem.
Mazury, jeziora, las… rozmarzyłam się. Udanego wypoczynku 🙂
Już wiem co zrobię dzisiaj na obiad, lecę na zakupy!
Pyszny obiad 🙂
Miłego wypoczynku! 🙂
Myślę, że ten sos by mi zasmakował.
Apetyczne lekkie danie 🙂 udanego wypoczynku 🙂
Masz talnet "_
😉
Dziękuję 😘
🙂
:=
🙂
🙂
Zaplanowane na jutro 🙂
Bardzo ciekawy przepis 😊