
Gotuję makaron według wskazówek na opakowaniu.
Cebulkę kroję w piórka, drobno siekam czosnek. Na rozgrzanym oleju podsmażam cebulkę z czosnkiem. Kroję obie papryki w nierówną kostkę, dodaję do cebuli gdy ta się zeszkli. Czas na kiełbasę, wyciskam z osłonki mięso-klopsiki praktycznie same się uformują. Podsmażam całość aż mięso stanie się szarawe, dodaję wtedy zioła, pieprz i słodką paprykę. Kroję pomidory w ósemki, dodaję do mięsa. Duszę całość około 10 minut.
W międzyczasie odcedzam makaron, dodaję do niego masło, oraz posiekaną pietruszkę i bazylię. Dodaję do mięsa i chwilę podgrzewam całość. Przekładam na talerze.
Świetny pomysł na obiad, pycha!
🙂
🙂
Kiedy kiełbasa jest dobrej jakości to każde danie musi smakować genialnie 😀