Dziś propozycja na szybki obiad dla całej rodziny. Jak zwykle będzie prosto, szybko i maksymalnie smakowicie. Kurza pierś,do tego chrupiąca sezamowa panierka, która nadaje mięsu niezwykłego smaku, i chroni przed wysuszeniem. A,żeby było jeszcze lepiej, kąski są pieczone, nie smażone, co znacząco wpływa na zdrowotne walory obiadu. Poza przepisem pozwolę sobie odpowiedzieć na parę pytań od Łychy Smaków i uroczych Pand
1. Dlaczego bloguję?
Bo lubię, lubię pisać, lubię gotować, to mój sposób na relaks.
2.Lubię odwiedzać inne bloki?
Oczywiście, to sama przyjemność.
3.Czy blogowanie sprawia mi przyjemność.
Wciąż sprawia mi wielką radość i mam nadzieję,że tak zostanie.
4.Co chcę zmienić w swoim życiu?
Znaleźć więcej czasu tylko dla mnie.
5.Czy jestem szczęśliwą osobą?
Czasem bardziej, czasem mniej,ale tak, jestem.
6. Co daje mi największą radość?
Realizacja moich hobby-chodzenie na koncerty, czytanie książek, przypadkowe spacery i oczywiście gotowanie.
7.Jak spędzam wolny czas?
Zależy od dnia, pory roku, układu gwiazd. Czasem kocham zakopać się pod kocem, czasem nosi mnie by wyjść z domu i maszerować przed siebie i cieszyć oczy przyrodą. Zawsze jednak towarzyszy mi muzyka.
8. Książka, która będę zawsze pamiętać?
Gra w klasy. Nie wiem czemu,ale uwielbiam.
9.Czy potrafię wybaczać?
Innym tak,sobie nigdy.
10. Czy przyjaciele są dla mnie ważni?
Są, czasem niestety w drugą stronę to nie działa.
1.Jak długo bloguję?
Tutaj rok, ogólnie ponad 5 lat.
2.Najdroższe jedzenie jakie jadłam?
Najdroższa była herbata na Stadionie Narodowym podczas koncertu DM,wciąż mam paragon. Kubeczek wyrzuciłam po tygodniu z żalem;)
3.Danie, którego zawsze chciałam spróbować?
Tiramisu klasyczne, z jajkami. Wciąż się boję.
4.Najohydniejsze danie jakie jadłam?
Cynamonowa jajecznica z pomidorami i szynką mojej siostry.
5.Czego nie potrafię upiec?
Beza, 3 nieudane razy pokazały mi kto tu rządzi.
6.Popisowe danie?
Zdecydowanie tarta cytrynowa.
7. Ulubiona marka czekolad?
Ta z Krakowskiego kredensu.
8.Ulubione danie z dzieciństwa?
Szpinak z czosnkiem.
9.Co najczęściej jem na śniadanie?
Jogurt grecki z musli i duży kubek herbaty.
10.Ulubiony program kulinarny?
Wszystkie programy Jimie’go Olivera.
Lekko ubijam jajko z curry. Kawałki kurczaka maczam w jajku, następnie obtaczam w sezamie. Gotowe kąski wykładam na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia i piekę je przez 20 minut. W połowie pieczenia odwracam na drugą stronę. Świetnie będą smakować z czosnkowym dipem.
Piękne kąski 🙂 zdecydowanie bym kilka wszamała 🙂
Pyszności. Często takie kąski dodaje do sałatek 🙂
Lubię dodatek sezamu do panierki!
😉
😉
😉
Super przekąski. Idealne do sałatek, obiadu i jako przekąska 🙂
Super przekąski. Idealne do sałatek, obiadu i jako przekąska 🙂
😉
Fajna nazwa he he :))
😉
Pyszne kąski 🙂
Fajne te kąski – nazwa i danie …. 🙂
Pyszne jedzonko, a Jamiego też uwielbiam, ostatnio ogladam jego nowy program:)
Nie znam tego przepisu 😉
Teraz już poznałaś:)
Ja oglądam codziennie coś z Jimie'm, chyba się uzależniłam:)
😉
😉
Zdecydowanie moje smaki. 🙂
widzę sezam i już wiem, że to coś dla mnie <3
Panierka musi fajnie się komponować z kurczakiem 😀
Cynamonowa jajecznica z pomidorami i szynką? To nie mogło się udać xD A siostrze smakowała?
Bezy też jeszcze nie robiłyśmy, bo boimy się porażki :/
Widać, że blogowanie sprawia Ci radość 🙂 A co do przepisu to z chęcią wypróbuję. Mi sezam kojarzy się z kuchnią chińską/wietnamską, ale używam go często do różnych przepisów. Do panierki jeszcze nie dodawałam, ale pomysł jak najbardziej mi się podoba. Super urozmaicenie dla klasycznego kurczaka. Pozdrawiam serdecznie 🙂
😉
😉
Siostra zjadła z godnością, udając,że jest pyszne 🙂
Bardzo polecam, bo to prościutki sposób na urozmaicenie zwykłego kurczaka 😉
Cynamonowa jajecznica… ? Nie wpadłabym na to 😀 Sezam mój wróg, toleruję go jedynie w sushi 🙂
Ponoć pomyłka z papryką słodką, moim zdaniem był to zamach 😉
ahh pyszne 🙂 świetna przekąska!
Szybki i mega pyszny obiad! Super 🙂
😉
😉
ciekawa ta panierka! muszę kiedyś spróbować 😉
Humora
Uwielbiam kurczaka w sezamie, pycha 🙂
Świetne, do tego jest szansa,że i dzieciaki by jadły 🙂 Ps. Nominowałam Cię do NBL, jeśli masz ochotę zapraszam, szczegóły na blogu.
🙂
Polecam 🙂
🙂
kąski smakowite, uwielbiam z sosem jogurtowo-czosnkowym;)
a tiramisu jest pyszne! jajka wrzuć na kilkanaście sekund do gorącej wody – i po bakteriach;)
Ja kupuję jajka takie od kurek, ze wsi, i one są takie brudne,że nie mam odwagi ich użyć. Ale kto wie,może się odważę 😉
Ekstra pomysł! Muszę niebawem spróbować!
Bardzo lubię sezam w panierkach :-).
Jakie pyszne te kąski mniam i sezam coś fajnego
🙂
🙂
🙂
Cynamonowa jajecznica brzmi "wykwintnie" :p
Cynamonowa jajecznica brzmi "wykwintnie" :p
Mniam, taki kurczaczek musiał być pyszny 🙂
Sam pomysł zrobienia cynamonowej jajecznicy nieco mnie przeraził 😉
A tiramisu może z pasteryzowanymi jajkami? Nie są tak straszne, jak świeże 😉