Na śniadanie czy na kolację? Awokado to zawsze dobry wybór. Bardzo je lubię. Aczkolwiek ostatnio przeczytałam, że ze względów ekologicznych i społecznych, lepiej je ograniczać. Przestałam więc obsesyjnie je kupować. Aczkolwiek od czasu do czasu skuszę się na zakup i cieszę smakiem. Tym razem awokado nafaszerowałam tuńczykiem i dodatkami. Wyszło mi pyszne śniadanie. Bardzo proste, sycące i zdrowe. Koniecznie musicie go spróbować, we wiosenny poranek.Takie śniadanie jest pyszne, szybko się robi i dodaje sił. Czyli śniadanie, które warto sobie zaserwować. Ja wracam do pracy, i zostawiam Was z przepisem I cóż, życzę smacznego. Dbajcie o siebie i o zdrową dietę!
1 awokado
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
Połowa małej czerwonej cebuli
1 łyżka majonezu
1 łyżka jogurtu greckiego
Ząbek czosnku
1 suszony pomidor
Duża szczypta ostrej papryki
Pieprz ziołowy
Sól
Kiełki brokuła
Awokado myję, kroję na połowę, wydrążam środki. Miąższ rozgniatam w miseczce.
Tuńczyka osączam z zalewy, rozdrabniam, dodaję do awokado. Siekam drobno czosnek, suszony pomidor i cebulkę, dodaję do pasty. Do majonezu dodaję jogurt, doprawiam przyprawami, łączę z pozostałymi składnikami, dokładnie mieszam. Chłodzę przez 10 minut, posypuję kiełkami.
do awokado nie mogę się przekonać jakoś;p
Uwielbiam avokado, ma specyficzny smak, jednak troche soli i cytryny sprawia ze jest pyszne! 😍
Buziaki 😘
trzeba znaleźć na niego pomysł:)
dokładnie!
takiej wersji jeszcze nie jadlam 🙂
Uwielbiam awokado. Niekoniecznie z tuńczykiem, ale myślę, że z pastą jajeczną byłoby przepyszne 🙂
Lubię awokado. Najczęściej jest jednym ze składników smoothie, które ze sporą częstotliwością przygotowuję.
Wersji z tuńczykiem nie próbowałam.
Serdecznie pozdrawiam i zdrowia życzę:)
Coś dla mnie, uwielbiam awokado 🙂
Ciekawe połączenie. Do awokado muszę się jeszcze przekonać. 😉
Zdecydowanie coś dla mnie, trafiłaś w moje smaki 🙂
Wygląda przepysznie. Mniam, mniam.
Ciekawy przepis 🙂
polecam!
oczywiście!
wzajemnie!
;0
spróbuj!
cieszę się:)
😉
😉
wow ale smacznie to wygląda 😉
great post my friend!
🙂
Z chęcią spróbuję takiego połączenia.
polecam serdecznie;)
😉
duuużo czosnku?:p
Pyszności!
Nie mam awokado…Może się uda zdobyć…
Kocham avocado, świetny pomysł 🙂
Uwielbiam awokado☺
😉
trzymam kciuki!
😉
Yummy.
Ale kolorowo i pewnie smacznie 🙂
😉
no ba!
Już widzę głosy jakie to pyszne ale i jakie to awokado jest nieekologiczne ;P
nie dogodzisz!
I have never tried having avocado and tuna together, but it sounds like a real delicious duo! xo
Makeup Muddle
Uwielbiam awokado. W takiej wersji, musi wyjątkowo smakować.
🙂
🙂
czosnek, ostra papryka, pieprz, generalnie samo awokado jest tłuste, trzeba smak podkręcić!
Świetny pomysł kochana. Pozdrawiam cieplutko 🙂