
Składniki:
Rabarbar myję, obieram, kroję na kawałki i posypuję cukrem.
Ucieram masło z cukrem waniliowym i cukrem, dodaję jajka i ukręcam na jasny krem.
Przesiewam obie mąki z proszkiem do pieczenia i dodaję do maślanej masy, dokładnie łączę wszystkie składniki. Rabarbar odsączam z nadmiaru płynu, dodaję do ciasta.
Keksówkę smaruję masłem i wysypuję bułką tartą. Babkę piekę 50-55 minut w 190 stopniach, do suchego patyczka.
Po przestudzeniu posypuję cukrem pudrem.
Tym razem przepis nie dla mnie, bo nie jestem wielką fanką rabarbaru.
ja zaś go kocham:)
Jaka pyszna babeczka 🙂 częstuje się 🙂
Smakowita i prosta w wykonaniu!
Rabarbar jest wspaniały!
Twoje ciasto też.
Relaks z dobrym ciastem 🙂
😉
😉
dziękuję 🙂
🙂
Dla fanów rabarbaru na pewno super- ja niestety jakos do rabarbaru nie mogę sie przekonać.
wiem, wiem, dla wielu za kwaśny;)
Pyszne, po prostu pyszne.
🙂
Jakie to musi być pyszne!
😉
Równowaga musi być;) Ciasto super, idealne do tego by odprężyć się zajadając sobie po kawałeczku 🙂
🙂
dawno nie jadłam nic z rabarbarem:)
🙂
Każdy wypiek z rabarbarem biorę w ciemno, uwielbiam takie ciasta 🙂
szczerze, to bardzo rzadko jem coś z rabarbarem…sama nie wiem dlaczego. Może w koncu się zainspiruję? 🙂
🙂
🙂
Z pewnością bardzo pyszny 🙂
🙂
Pychota☺
Takiej babki jeszcze nie jadłam, ale musi pysznie smakować 😀
Pozdrawiam! wy-stardoll.blogspot.com
🙂
🙂
Lubię rabarbar, chętnie zjadłabym taką babkę. 🙂
😉
Lubię rabarbar:)
😉
It looks so delicious!!
Za rabarbarem nie przepadam 😉
Już dawno nie jadłam babki, a tą z rabarbarem muszę koniecznie spróbować!
Rabarbar to dla mnie taki smak dzieciństwa. U mnie lato musi się zacząć drożdżowcem z rabarbarem i rabarbarowym kompotem.
Ja akurat za rabarbarem nie przepadłam. Jadłam niedawno u cioci ciasto, ale jednak to nie moje klimaty.
😉
😉
super ciasto
więc muszę chapsnąć:0
Pyszne ciasto 🙂