Roztapiam masło i studzę. Podgrzewam mleko, dodaję posiekaną czekoladę, zestawiam z kuchenki, łączę z masłem.
Ucieram jajka z cukrem i ekstraktem waniliowym. Dodaję czekoladową mieszankę i dokładnie mieszam całość. Mąkę łączę z proszkiem do pieczenia, dodaję partiami do ciasta, dokładnie mieszam. Tortownicę smaruję masłem, posypuję kaszą manną, wylewam ciasto i piekę je 30 minut w 175 stopniach. Po ostudzeniu kroję na pół.
Szykuję lukier. Roztapiam masło z mlekiem i czekoladą. Dodaję cukier, miód,ekstrakt waniliowy i sól. Gdy czekolada się rozpuści zdejmuję masę z ognia, i dokładnie ubijam trzepaczką do zgęstnienia.
Lukrem-połową, smaruję jeden blat ciasta, przykrywam drugim, ten także smaruję lukrem, i układam na nim maliny. Przed podaniem ciasto chłodzę minimum godzinę.
Obłędnie czekoladowe, mniam!