
Co zrobić z czerstwymi bułkami? Knedliki! To pyszny dodatek do obiadu. W sam raz do gulaszu czy grzybowego sosu. Knedliki robi się szybko, są niekłopotliwe i smakują wybornie. I są w modnym duchu zero waste. Wykorzystujemy czerstwe pieczywo, składniki najczęściej mamy w kuchni, trochę taka kryzowa, ale i pyszna kuchnia. Gdyby nie czas oczekiwania na wyrośnięcie knedli, byłoby to też szybkie danie. Ale wolny czas, czy też czas oczekiwania na wyrośnięcie knedelków, możecie poświęcić na czytanie książek, albo zrobienie maseczki. Trzeba o siebie dbać, nie tylko od wewnątrz, ale i od zewnątrz. Musimy sprawiać sobie drobne przyjemności, w tym całym chaosie!
Szykuję rozczyn. Drożdże ucieram z cukrem, 2 łyżkami mleka i łyżką mąki. Odstawiam na kwadrans w ciepłe miejsce.
Wyglądają pysznie 🙂
🙂
Och ale bym zjadła 🙂
😉
Masz rękę 🙂
No proszę jaki fajny sposób na wykorzystanie resztek 🙂
Pojadłabym sobie takie knedliki, oj tak.
wygląda to dobrze:D PS. Ty masz faceta i się nie chwalisz?:D:D:D
Nie ma czym😁
🙂
Dziękuję 🙂
🙂
zawsze zastanawiałam się czym są knedle haah
nasze polskie są z ziemniaków:)
Proste i takie pyszne danie 🙂
Bardzo fajny sposób na czerstwe bułki 🙂
🙂
🙂
Bardzo ciekawy przepis, pierwszy raz się z takim spotykam 🙂
😉
Jak ja je lubię! I ten sosik…Dziękuję za przepis.
Czy ja mogłabym się wtaranic na te czeskie knedliki
Uwielbiam
a zapraszam!
😉
W dzieciństwie mama często przygotowywała mi czeskie knedle 🙂 zawsze z gulaszem 🙂
🙂