
Ten klops skradł moje kubki smakowe. I serce chyba też. Prosty klops, niby zwykłe mięso, ale jednak coś nowego i zaskakującego. Świetnie znane mięso mielone,z ciekawą,pieczarkową wkładką. Klops robi się bardzo szybko, a smakuje wspaniale. Testowałam go zarówno na ciepło, jak i zimno. I obie wersje są tak samo świetne. Wybór zostawiam Wam, może być to danie obiadowe, albo wędlina do kanapek. Wczoraj miałam taki obiad na stole. Obiad na stanie w korkach. Śnieżyca sparaliżowała Trójmiasto, na drogach szklanka, auta zamiast jechać, tańczyły, albo blokowały drogi, nie mogąc pokonać drobnych wzniesień. Zima zaatakowała pełną mocą. Aczkolwiek ja nie ukrywam, kocham tę biel. A teraz wracam do nauki. Egzaminy coraz bliżej!
Składniki:
500 gramów mięsa mielonego z indyka
8 pieczarek
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 kulka mozzarelli
1 jajko
4 łyżki bułki tartej
1 łyżka oleju
Po dużej szczypcie słodkiej papryki, granulowanego czosnku i suszonej natki pietruszki
Sól
Pieprz
2 łyżki masła plus łyżka bułki tartej
Pieczarki myję, dokładnie suszę i kroję w kostkę. Siekam drobno czosnek i cebulkę. Rozgrzewam olej na patelni, podsmażam czosnek z cebulką, dodaję pieczarki, smażę około 10 minut. Studzę. Mozzarellę rwę na małe kawałeczki,
Dokładnie wyrabiam mięso z przyprawami, jajkiem i bułką tartą.
Keksówkę smaruję masłem, wysypuję bułka tartą,wykładałam połowę porcji mięsa, na to kładę pieczarki i mozzarellę, przykrywa resztą mięsa. Klops piekę 55 minut w 190 stopniach.
Smakuje świetnie zarówno na zimno, jak i na ciepło z ziemniakami i surówką.
Pyszny obiadek!
Mizeria <3
😉
uwielbiam!
Ale pyszności 😉
Ja czasem pieczarki dodaję też do zwykłych kotletów mielonych.
Przepis warty wypróbowania 😀
Pozdrawiam!
Bardzo lubię takie dania z niespodzianką w środku 🙂
😉
😉
😉
😉
Pyszności 🙂
Wygląda pysznie <3
🙂
🙂
Wspaniały! Wieki nie robiłam. Dziękuję za inspirację
ale bym zjadła ;))
http://www.wkrotkichzdaniach.pl
uwielbiam takie połączenie;D
;0
🙂
🙂
Prosto i smacznie 🙂
tak jak lubię!
pyszna propozycja
Taki klops to bym zjadła 🙂