Cytryna
Zaczynam od przygotowania marynaty-z oliwą mieszam przyprawy i wyciśnięte ząbki czosnku. Umyte i osuszone mięso kroję w kostkę, zalewam marynatą i odkładam na minimum godzinę.
Po tym czasie gotuję makaron-moim zdaniem najlepiej pasują tutaj kokardki. Siekam drobno czosnek , chilli i cebulkę i podsmażam minutę na patelni, dodaję mięso razem z marynatą i smażę mniej więcej 10 minut. Gdy mięso jest gotowe dodaję odcedzony makaron, posiekaną natkę pietruszki i sok z połowy cytryny. Całość podsmażam dosłownie minutę, a już na talerzu posypuję danie parmezanem. I gotowe, prawda,że prościutkie?
😉
Masz rację że fajnie jest zamarynować mięso wcześniej, ja to robię wieczorem przechodzi przez noc fajnym aromatem. Lekki i pyszny obiad
Mmm… Pyszne! Uwielbiam takie szybkie i aromatyczne dania! Brawo!!!
😉
Dziękuję:)
Ja makaron uwielbiam :)) Pysznie z tymi piersiami :))
Uwielbiam makaron, a w połączeniu z lekko pikantnym kurzym biustem to po prostu marzenie 🙂