
Mięso płuczę, osuszam, kroję na kotlety. Kurczaka zalewam maślanką, dodaję wyciśnięty przez praskę czosnek i chilli. Odstawiam ( najlepiej na noc) minimum na godzinę.
Jajko roztrzepuję, dodaję paprykę i mleko. Płatki kukurydziane kruszę przy pomocy tłuczka do kartofli.
Mięso wyjmuję z marynaty, posypuję solą i pieprzem. Panieruję w jajku,a następnie w płatkach – mocno je dociskam. Smażę kotlety na rozgrzanym oleju przez 2 minuty z każdej strony. Następnie dopiekam je kwadrans w piekarniku. Podaję z puree i warzywami na parze.
Pochrupała bym takiego kurczaczka -:)
Ciekawy pomysł 🙂
🙂
;0
Świetnie się ten kurczak prezentuje.
Coś czuję, że będę musiała spróbować 😀
Apetyczne, rewelacyjne, doskonałe danie!
Pozdrawiam cieplutko 🙂
polecam 🙂
Kotlet wygląda mega pysznie. W płatkach kukurydzianych już zdarzyło mi się mięso smażyć, ale w maślance nigdy jeszcze nie marynowałam:)
W takiej panierce kurczak smakuje wyśmienicie 🙂
Na takiego kurczaka to ja jestem chętna, więc liczę na zaproszenie 😉
Ciekawy pomysł ☺☺
ale ciekawe <3 z chęcią bym zjadła <3 bo wyglada mega apetycznie!
🙂
🙂
🙂
🙂
polecam to połączenie 🙂
Wygląda apetycznie! 🙂
Ojeju, to musi być apetyczne!! ♥
🙂
🙂
Z pewnością bardzo smaczny 🙂
🙂
bardzo treściwe danie:)
pyszny obiadek 🙂
Oj tam oj tam czasem dobrze sobie pogrzeszyć i zrobić to co pyszne:)
Ten kurczak musi być przepyszny!
Od czasu do czasu taki ulubiony kotlet warto zjeść 😀 Wtedy o wiele bardziej docenia się jego smak 🙂
🙂
🙂
🙂
🙂
🙂
Kurczak to nie moja bajka 😉
Kurczaka jadłabym w każdej postaci, a tu prezentuje się wyjątkowo pysznie 🙂
Wygląda smakowicie!
🙂
🙂
Fantastyczny obiadek, a mięso w ten sposób przygotowane wyszło zapewne bardzo soczyste.
oj tak:)
oj zjadłabym dzisiaj zdecydowanie 🙂
Pyszne mięsko:)