Zaczynam od wymieszania wszystkich przypraw razem w małej miseczce.
Rozgrzewam olej kokosowy. Siekam cebulę w średnią kostkę, drobno siekam też czosnek i podsmażam na oleju. Kurczaka myję, suszę, kroję w kostkę i dodaję do zezłoconej cebulki, posypuję przyprawami, podsmażam całość około 10 minut.
Kiedy mięso się podsmaża kroję paprykę w paski, a pomidory w kostkę, dodaję do mięsa, które powinno być lekko złociste. Dosypuję wiórki kokosowe, dolewam też mleko kokosowe, dodaję pieprz i nieco soli. Duszę całość 15-20 minut.
Po tym czasie przekładam danie na talerze, podaję z ryżem.
Duży wybór superfood’s znajdziecie w sklepie Sklep Agnex
Kocham wszystko, co ma w sobie pierś z kurczaka. Yummy
Danie jak marzenie 😀
😉
😉
Prosto i aromatycznie, lubię to 🙂
Uwielbiam takie aromatyczne dania, niekoniecznie bardzo ostre 🙂