
Rozgrzewam oliwę. Siekam drobno czosnek i cebulę, wrzucam na patelnię, podsmażam 2-3 minuty.
Mięso płuczę, kroję w kostkę, dodaję do czosnku i cebuli, przyprawiam solą i pieprzem, smażę 5 minut. Po tym czasie dodaję miód i imbir, z cytryny ścieram skórkę i dodaję do mięsa, wyciskam sok i wlewam na patelnię.Całość smażę około 2-3 minut.
Na patelnię wsypuję ryż, podsmażam kolejne 2 minuty, ryż ma stać się szklisty, zalewam połową porcji bulionu, i gotuję aż ryż wchłonie cały płyn. Dolewam kolejną porcję bulionu i gotuję aż ryż będzie miękki. Na sam koniec gotowania, dodaję ser i kilka razy mieszam całość.
Danie podaję z natką pietruszki.
Nie potrzeba klasyki aby coś było dobre 😉
🙂
A ja mam właśnie na takie ochotę ☺
Ten cytrynowy smak to bardzo ciekawy akcent.
😉
😉
Pewnie niesamowicie smakuje, nie jadłam nigdy takiego cuda. Świetnie wygląda 🙂
🙂
Aż chętnie bym spróbowała, bo wygląda naprawdę bardzo apetycznie 😀
Pozdrawiam ♥ wy-stardoll.blogspot.com
jakie apetyczne:D już mi pachnie!
wygląda pysznie 🙂
🙂
🙂
🙂
Cytryna musi fajnie się tu sprawdzać 🙂 Ciekawy pomysł, do wypróbowania
Jeszcze nie robiłam risotta z cytryną. Musi byc pyszne.
Uwielbiam risotto, ale z cytryną jeszcze nie robiłam 🙂
polecam:)
polecam:)
😉
zrobię zaraz podobne danie;)
Pysznie ❤
Pysznie ❤
Fajne to risotto, podobają mi się dodatki i przyprawy 🙂
🙂
🙂
Super przyprawione pyszności 🙂 pozdrawiamy cieplutko!
🙂
🙂
Lekkie i pyszne!
😉
Kolejny przepis do wypróbowania 🙂 Pozdrawiam!