Mięso myję, osuszam, posypuję solą i pieprzem z dwóch stron, dodaję sos sojowy i olej. Rozgrzewam klarowane masło, kroje cebulę w piórka, wrzucam na patelnię, dodaję schab i smażę całość do lekkiego zarumienienia-około 10 minut. Następnie dolewam bulion i duszę mięso do miękkości-około 40 minut.
Jabłka myję i kroję w ósemki. Rozgrzewam masło, wrzucam jabłka, dodaję pieprz i majeranek. Smażę jabłka aż będę miękkie, ale zachowają swój kształt.
Na talerzu wykładam schab, jabłka, kopytka i kalafior. Solidnie polewam danie sosem.
Ale pyszny obiadek, zwłaszcza te jabłuszka mnie zaciekawiły!
polecam:)
Ciekawe podanie z jabłkami 😀 Musi super smakować 🙂
Zjadłabym te jabłka, a do nich podsmażone kopytka 🙂
pychotkaaa :))
Wygląda rewelacyjnie z chęcią bym zjadła 🙂
Brzmi i wygląda naprawdę wspaniale 🙂
O maślanych jabłuszkach nigdy nie słyszałam, ale brzmi ciekawie! 🙂
😉
dziękuję:)
😉
Wczoraj miałam taki właśnie obiad,już bez czwartkowego mięsa 🙂
dziękuję;)
o tak, smakuje pysznie:)
Ojej, jak apetycznie wygląda!
Pyszna propozycja 🙂
🙂
😉
Lubię takie połączenia, zapowiada się smakowity obiad 😉
😉
Nie próbowałam takiego połączenia, ale powiem szczerze, że smak mnie bardzo zaciekawił. Oj będe musiała kiedyś zrobić taki schab 🙂
polecam:)
schabu akurat nie jem;p ale polecę przepis mamie:)
Sandicious
Schab należy do moich ulubionych mięs. Dlatego Twój pomysł na pyszny obiad przeczytałam z ciekawością. Majeranek w Twoim daniu z pewnością podnosi smak całej potrawy. Pysznie to wszystko wygląda 🙂
Like the picture eat well 🙂
BLOG M&MFASHIONBITES : http://mmfashionbites.blogspot.gr/
Maria V.
😉
😉
😉
Ciekawe połączenie smaków. Schabik w takim wydaniu musi być bardzo pyszny.
Bardzo smaczne mięsko
😉
jest,jest:)
to musiało być pyszne! mięso z duszonymi jabłkami jest bajeczne 🙂
😉
Ciekawy pomysł na schab 🙂 Wykorzystam na pewno 🙂
O rany!!! Mogę do Ciebie na obiad przyjechać? I na deser? I na śniadanie? 😉
Ciekawe połączenie – przepis super 🙂
Mmm, te jabłuszka… Będę musiała coś takiego przygotować 🙂