Śniadania na słono

Śniadaniowy twarożek

1 Min. czytania
Ostatnio do kanapek zajadam tylko i wyłącznie twaróg. Okoliczne mleczarnie mogą być zadowolone, kupuję ogromne ilości twarożku i nie zamierzam przestać. Widocznie brakuje mi białka. A jako,że za oknem pogoda ponura,brakuje mi również kolorów i witamin. Stąd też przygotowałam szybki i pyszny śniadaniowy twarożek. Lekki, smaczny, zdrowy, kolorowy i nadający się na każdą porę dnia. Chociaż ja bardzo polubiłam poranki w jego towarzystwie. Lubię ten twarożek zajadać z bułką paryską, tak trochę po dziecinnemu. Ale jesienią wolno wszystko. To moje zdanie. I nie zamierzam go zmieniać. 

Składniki:

200 gramów twarogu półtłustego
Łyżka jogurtu
Łyżka oleju lnianego
1 duży pomidor
Pół ogórka
Mała czerwona cebulka
Garść pietruszki
Pieprz
Sól
Suszony czosnek
Twaróg ucieram z jogurtem i olejem lniany, doprawiam solą, pieprzem i czosnkiem. 
Ogórka kroję w półplasterki, pomidora kroję na ćwiartki, a cebulkę w piórka. Dodaję do twarożku, mieszam. Posypuję pietruszką. Najlepiej smakuje po krótkim pobycie w lodówce. 

1514 wpisy

O autorze
Historyczka, która histerycznie kocha dobrą kuchnię i uwielbia tracić czas na wymyślaniu pyszności. Magdalena
Artykuły
Możesz również zobaczyć
Śniadania na słono

Pakistański pudding ryżowy

20 minut Min. gotowania
Dziś zapraszam Was na przepyszne śniadanie. Śniadanie z drugiego końca świata, które na pewno da Wam wiele satysfakcji. Myślę, że sprawdzi się…
Śniadania na słodkoŚniadania na słono

Giselle. Cafe Bistro, Wrocław.

2 Min. czytania
Czujecie wiosnę w powietrzu? Jest pięknie! Tak wiem, że w marcu jak w garncu, i za tydzień, ba za dwa dni będzie…
Śniadania na słono

Sałatka śniadaniowa

10 Min. gotowania
Sama nie wiem, czy to jeszcze sałatka, czy po prostu twarożek z dodatkami? Wiem jednak, że to genialna śniadaniowa opcja. Bardzo zdrowa…

44 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna jest chroniona przez reCAPTCHA i Google Politykę Prywatności oraz obowiązują Warunki Korzystania z Usługi.