Smacznego dnia!
Makaron gotuję al dente.
Kroję boczek w bardzo drobną kostkę, siekam czosnek.. Na rozgrzanej oliwie podsmażam boczek 3 minut, dodaję czosnek i smażę całość razem 5-6 minut.
W osobnej miseczce ubijam jajka razem z większością sera-2 łyżeczki zostawiam na wierzch, solę i pieprzę. Na patelnię przekładam makaron, zalewam jajecznym sosem, podgrzewam kilka sekund, następnie wyłączam grzanie i mieszam całość 2 -3 minuty, tak aby sos idealnie połączył się z makaronem, a ciepło uwolniło cały aromat sera. Danie posypuję odłożonym serem. Natychmiast podaję.
Kocham spaghetti w każdej postaci, więc makaron również może być obojętnie jaki 😀
Wygląda pysznie! Smacznego 🙂
Super, taką wersję carbonary lubię najbardziej 🙂
dziękuję:)
😉
tym razem nie dla mnie;)
Uwielbiam spaghetti, ale ja wolę jednak bez boczku. 😀
co kto lubi;)
bez boczku nie ma carbonary niestety
Od czasu do czasu lubię ten typ spaghetti.
🙂
Ale bym zjadła! Uwielbiam carbonarę, to moje ulubione spaghetti. 🙂
Pomistrzowsku
Uwielbiam <3
🙂
😉
DObrze znany i bardzo lubiane 🙂
Chciałabym zobaczyć Twoja kuchnię 🙂
Mój ulubiony szybki obiad!
mam wielką szufladę na makaron:)
🙂
🙂
Nigdy nie jadłam carbonary. Jakoś ostatnio mało u mnie makaronu w kuchni.
u mnie to aż za dużo:)
otóż to:)
U mnie najczęściej gości spaghetti bolognese, ale na Twoją carbonarę się skuszę 🙂
Ja jestem zdecydowanie śmietankowa i w mojej wersji nigdy śmietanki nie brakuje.
Do każdego spaghetti dodaję tylko Parmezan. Żadnych serów zastępczych:)
polecam!
może raz można spróbować bez śmietanki?:)
Zawsze jak tu wchodzę to jestem głodna i czuje taki ścisk żołądka, serio. Jutro robie spaghetti! teraz to już nie ma wybacz 😀
🙂
Baardzo lubimy!
I czas zrobić. Dziękuję za smakowite przypomnienie.
🙂
A na kasze już nie? ;D
U mnie ten makaron fanów ma wielu 🙂
Makaron w mojej ulubionej wersji. Mogłabym jeść codziennie 🙂