Śniadania na słono

Camembert i truskawki

1 Min. czytania

Nie mogę wyjść z truskawkowej obsesji. Czekam aż te czerwone owoce mi się znudzą, ale jak na złość nie chcą. Wręcz przeciwnie. Sama myśl o końcu sezonu na te owoce powoduje,że jem ich więcej i więcej… Tym razem truskawkami raczyłam się od rana. Chrupiąca bagietka, aksamitny camembert i wisienka na torcie, a raczej truskawka na kanapce. Miodowo-pieprzna truskawka. Szalenie proste danie, idealne na śniadanie czy kolację. Lekkie, świeże, oryginalne w smaku. Słodko-pikantne. Absolutnie idealne śniadanie. Albo i kolacja? Co kto  woli.

Składniki:
Bagietka – ćwierć
Camembert-pół krążka
Truskawki-kilka sztuk
Miód malinowy-duża łyżka
Zielony pieprz-kilka ziaren
Ocet balsamiczny-pół łyżeczki

Bagietkę kroję na pół i podgrzewam w piekarniku. Miód łączę z octem balsamicznym, dodaję zmiażdżone ziarna pieprzu. Truskawki kroję na mniejsze kawałki, polewam je sosem. Ser kroję w plastry, układam je na ciepłej bagietce, a na wierzchu wykładam truskawki.

1464 wpisy

O autorze
Historyczka, która histerycznie kocha dobrą kuchnię i uwielbia tracić czas na wymyślaniu pyszności. Magdalena
Artykuły
Możesz również zobaczyć
Śniadania na słono

Sałatka z selera i ananasa

10 Min. gotowania
Dziś przybywam do Was z bardzo wiosenną sałatką, którą nazwałam również „Bukiet Tulipanów”. Aczkolwiek jej głównymi składnikami są warzywa i tulipanów brak….
Śniadania na słono

Serek z tuńczykiem

1 Min. czytania
Witajcie w nowym tygodniu. Nie wiem co ten nowy rok w sobie ma, ale nie ma dla mnie litości. Dni mijają jak…
Śniadania na słono

Zawijasy jogurtowe na śniadanie

25 Min. gotowania
Witajcie, nie ma to jak mieć długi weekend. Mam nadzieję, że jak i ja, odpoczywacie i cieszycie się piękną pogodą. Właśnie wróciliśmy…

40 komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna jest chroniona przez reCAPTCHA i Google Politykę Prywatności oraz obowiązują Warunki Korzystania z Usługi.