Śniadania na słono

Camembert i truskawki

1 Min. czytania

Nie mogę wyjść z truskawkowej obsesji. Czekam aż te czerwone owoce mi się znudzą, ale jak na złość nie chcą. Wręcz przeciwnie. Sama myśl o końcu sezonu na te owoce powoduje,że jem ich więcej i więcej… Tym razem truskawkami raczyłam się od rana. Chrupiąca bagietka, aksamitny camembert i wisienka na torcie, a raczej truskawka na kanapce. Miodowo-pieprzna truskawka. Szalenie proste danie, idealne na śniadanie czy kolację. Lekkie, świeże, oryginalne w smaku. Słodko-pikantne. Absolutnie idealne śniadanie. Albo i kolacja? Co kto  woli.

Składniki:
Bagietka – ćwierć
Camembert-pół krążka
Truskawki-kilka sztuk
Miód malinowy-duża łyżka
Zielony pieprz-kilka ziaren
Ocet balsamiczny-pół łyżeczki

Bagietkę kroję na pół i podgrzewam w piekarniku. Miód łączę z octem balsamicznym, dodaję zmiażdżone ziarna pieprzu. Truskawki kroję na mniejsze kawałki, polewam je sosem. Ser kroję w plastry, układam je na ciepłej bagietce, a na wierzchu wykładam truskawki.

1490 wpisy

O autorze
Historyczka, która histerycznie kocha dobrą kuchnię i uwielbia tracić czas na wymyślaniu pyszności. Magdalena
Artykuły
Możesz również zobaczyć
Śniadania na słono

Sałatka śniadaniowa

10 Min. gotowania
Sama nie wiem, czy to jeszcze sałatka, czy po prostu twarożek z dodatkami? Wiem jednak, że to genialna śniadaniowa opcja. Bardzo zdrowa…
Śniadania na słono

Sałatka z selera i ananasa

10 Min. gotowania
Dziś przybywam do Was z bardzo wiosenną sałatką, którą nazwałam również „Bukiet Tulipanów”. Aczkolwiek jej głównymi składnikami są warzywa i tulipanów brak….
Śniadania na słono

Serek z tuńczykiem

1 Min. czytania
Witajcie w nowym tygodniu. Nie wiem co ten nowy rok w sobie ma, ale nie ma dla mnie litości. Dni mijają jak…

40 komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna jest chroniona przez reCAPTCHA i Google Politykę Prywatności oraz obowiązują Warunki Korzystania z Usługi.