Bez kategorii

Gorąca Kiełbasiarnia

2 Min. czytania
Do Gorącej kiełbasiarni chciałam zajrzeć od dawna. No bo co tu ukrywać, z dużą chęcią  i zapałem oglądam Kuchenne Rewolucje. I jakoś tak, Gorąca Kiełbasiarnia mnie kusiła. A jako, że byłam w Łodzi, nie mogłam sobie odmówić przyjemności odwiedzenia tego miejsca i sprawdzenia, czy warto było tyle czekać na odwiedziny.

Okolica nie jest zbyt ciekawa. Ot, blokowisko, a na dole lokal. Ciemno, zimno, ciężko trafić, Ale sama Kiełbasiarnia jest przytulna, jasna i sprawia bardzo pozytywne wrażenie. Jest kącik dziecięcy, i dość nowocześnie. Aktualne menu wywieszone jest na kuchennych deskach, na widoku mamy kotły z zupą i kiełbasami. Miłe zapachy skutecznie zachęcają do jedzenia. Kelnerka chętnie zajmuje się gośćmi i doradzaniem co wybrać. Poza kiełbasami możemy spróbować zup, schabowego, żeberek czy kaczki. Niestety, schabowy już się rozszedł. Wybraliśmy soliankę, pikantną kiełbasę, białą od Wieśka, oraz pierś z kaczki.

Bardzo szybko podano zupy, wyjątkowo gorące, pikantne i pełne dodatków. Z porcją fantastycznego chleba, był chrupiący i świeżutki, mimo wieczorowej pory. Duży plus. Potem na stół wjechała kaczka z ziemniakami i surówką z kiszonego ogórka. Po porcji widać, że jest to talerz na bardzo, bardzo duży głód. Kaczka była pieczona, bardzo delikatna, ziołowa, rozpływała się  w ustach. Aczkolwiek ja akurat jadłam zazwyczaj kaczkę z chrupiącą skórką, a mięso było wcześniej podsmażone, tak robię w domu. Ta wersja była pewną nowością, smaczną muszę przyznać. Nie dałam rady zjeść wszystkiego. Kiełbaski były ciepłe, prosto z kotła, który znajduje się w części jadalnianej, stąd każdy może obserwować proces gotowania. Wszystkie produkty są jak domowe, robione na miejscu, naprawdę smaczne, zarówno biała kiełbasa, jak i ta pikantna, dobrze doprawione i świeże. Nie ma się do czego przyczepić. To co zachęca do ponownych odwiedzin to bardzo fajne ceny – za kaczkę z dodatkami, liczą sobie 22 złotych, solidna solianka do 12 zl., oraz miła obsługa. Żałuję, że Łódź mam dość daleko od domu, ale wszystkim, którzy są nieco bliżej, szczerze polecam to miejsce.

Gorąca Kiełbasiarnia, Łódź, Głowackiego 5

1464 wpisy

O autorze
Historyczka, która histerycznie kocha dobrą kuchnię i uwielbia tracić czas na wymyślaniu pyszności. Magdalena
Artykuły
Możesz również zobaczyć
Bez kategoriiCiasta

Cytrynowe ciasto z pomarańczową galaretką

40 Min. gotowania
Witajcie w niedzielny poranek. Za oknem topnieją resztki śniegu, który padał u nas przez ostatnie trzy dni. W kubku kawa z miodem…
Bez kategorii

Kopytka z kurczakiem i pomidorkami

15 Min. gotowania
Czas na obiad! Jak wspominałam, nie mam ostatnio zbyt wiele czasu na gotowanie. W zasadzie to muszę przyznać, że moje obiady, jem…
Bez kategorii

Ciasteczka z dwóch składników

25 Min. gotowania
Dziś mam dla Was przepis na ciasteczka, na punkcie których dosłownie oszalałam. Dwa składniki, i gotowe. Jeżeli lubicie proste przepisy, to gwarantuję…

26 komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna jest chroniona przez reCAPTCHA i Google Politykę Prywatności oraz obowiązują Warunki Korzystania z Usługi.