A jeżeli i Wy macie ochotę na niezwykle czekoladowe ciasto, które zamienia zwykły dzień w ten wyjątkowy to bierzcie po kawałku i poddajcie się magii chwili….
W garnuszku podgrzewam masło, dodaję czekoladę. Chwilę studzę. Przesiewam mąkę, dodaję cynamon, brązowy cukier i kakao. Dolewam masę czekoladową, na końcu dodaję jajka. Całość mieszam, i przelewam do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Szykuję posypkę. Płatki prażę na suchej patelni ze szczyptą soli, oraz solą. Siekam czekoladę, dodaję do ciepłych płatków migdałowych,mieszam całość. Posypką równomiernie posypuję ciasto. Piekę brownie przez 20 minut w 170 stopniach.
https://sklep.egmont.pl/ksiazki/literatura/p,moje-wypieki-wielki-powrot,11303.html
O bardzo dobry wybór:)
😉
Na poprawę humoru idealne…<3