Poranki, chociaż wciąż słoneczne robią się trochę chłodniejsze. Ulubione zimne koktajle coraz częściej zastępuję czymś na ciepło. Nie chcę jednak wejść w fazę jesiennych owsianek. Na nie przyjdzie jeszcze czas. Ciepłe mango, zimny jogurt. Słoneczny kolor, słodkie owoce przenoszące w wakacyjny klimat i kwaskowaty jogurt. Szybki sposób na nieco inne śniadanie. Bez zbędnego zachodu, 5 minut i gotowe. Za to niebanalnie.
Mango obieram, kroję w kostkę, wrzucam na patelnię, dodaję masło. Po chwili dodaję łyżeczkę cukru, smażę razem chwilę aż cukier zacznie się krystalizować. Dodaję wtedy cynamon i sok z cytryny. Smażę przez około 2 minuty. Gorącymi owocami polewam jogurt.
mmm… jakie to miłe zobaczyć taką pyszność z samego rana 🙂
palce lizać!
a zdjęcia przepiękne!
Rano rzeczywiście jest to pyszne 🙂
Genialny pomysł! Brawo! Zrobię sobie jutro na śniadanie 😀
Do mango zapalalam miłością niedawno… Super pomysł 😉
Wygląda fantastycznie, zdecydowanie moje smaki 🙂
Ciekawy przepis – mango uwielbiam! 🙂
w sam raz na śniadanko, pyszności
Uwielbiam mango, to coś dla mnie:)
Pyszne, chętnie zjem porcyjkę 🙂
Mnie brat przekonał, długo uznawałam,że smakuje dość nijako 😉
Takie śniadanie od razu poprawia humor 🙂
Fani mango powinni spróbować koniecznie 🙂
Dziękuję 🙂 Takie mango w lekkim sosie z nutką karmelu to też moje smaki 🙂
A to zapraszam na drugie śniadanie 🙂
Podobnie jak ja-też uwielbiam i szukam nowych sposobów na ten owoc 🙂
To będziesz miała pyszne śniadanie 🙂
Podoba mi się takie śniadanie, smakowita propozycja 🙂
Co prawda preferuję wytrawne śniadania, ale na takie też skusiłabym się 🙂
mmm, już czuję tą słodycz w ustach 🙂
Ja jem śniadanie dwuczęściowe, z samego rana jogurt najczęściej, albo owsiankę, a potem kanapki 🙂
Słodycz jest bardzo wyraźna, ale jogurt ją hamuje i całość jest idealna 🙂
A dziękuję. Też lubię takie śniadania 🙂
Fajny pomysł na inne śniadanie, lubię mango a z jogurtem to połączenie idealne 🙂
Z jogurtem smakuje mi najbardziej 🙂
mniam! mango na ciepło musi być pyszne! super pomysł!
Fajny pomysł, mango na ciepło jeszcze nie jadłam.
Bardzo pyszne nawet 🙂
Warto spróbować, jest lepsze niż na zimno nawet 🙂