Śniadania na słono

Czosnkowe tosty z awokado

1 Min. czytania
Jestem wielką fanką awokado. I jajek na twardo. I czosnku. I sama nie wiem w jakiej kolejności powinnam to podawać?  W każdym razie jeżeli chodzi o poranne kanapki, to polecam Wam te proste tosty. Wystarczy dobra bagietka, awokado, jajko i parę przypraw. I już jest, gotowe. W sam na zabiegany, albo wręcz przeciwnie na bardzo leniwe chwile. To już do wyboru. Takie proste grzanki są po prostu pyszne i warto je sobie zrobić. A ja pędzę, znów do lekarza. Ten rok zaczął się jakoś tak nijako. Ale mam nadzieję, że szybko ogarnę temat i zdrowie nie będzie głównym tematem w 2018 roku. Wystarczył tydzień, a ja zdecydowanie mam dość wizyt w gabinecie i pobierania krwi. Mści się na mnie to, że jako dziecko uwielbiam jak pani pielęgniarka pobiera mi krew. I marzyłam by robić to co tydzień. A teraz uważam, że dwa razy w tygodniu, to stanowczo za dużo. Ale nie narzekam, trzeba iść jeść drugie śniadanie.

Składniki :
Połowa bagietki
Pół sporego, dojrzałego awokado
2 jajka
2 spore ząbki czosnku
Olej rydzowy
Płatki chilli
Sól
Pieprz

Gotuję jajka na półmiękko.
Bagietkę kroję na pół i jeszcze na raz na pół.
Miażdżę czosnek, smaruję nim kromki bagietki, podgrzewam je na suchej patelni teflonowej przez około 2-3 minuty. Smaruję olejem. Awokado obieram, kroję w  plastry, układam na bagietce, na to plasterki jajka, całość posypuję chilli.

1436 wpisy

O autorze
Historyczka, która histerycznie kocha dobrą kuchnię i uwielbia tracić czas na wymyślaniu pyszności. Magdalena
Artykuły
Możesz również zobaczyć
Śniadania na słono

Zawijasy jogurtowe na śniadanie

25 Min. gotowania
Witajcie, nie ma to jak mieć długi weekend. Mam nadzieję, że jak i ja, odpoczywacie i cieszycie się piękną pogodą. Właśnie wróciliśmy…
Śniadania na słono

Bułeczki Nigelli. Mięciutkie.

20 Min. gotowania
Witajcie moi kochani! Dzisiaj chciałabym podzielić się z Wami moją miłością do domowych bułeczek, na niedzielne śniadanie. Nie ma nic lepszego niż…
Śniadania na słono

Nocne bułki drożdżowe

22 Min. gotowania
Ostatnio bardzo, ale to bardzo wkręciłam się w pieczenie domowego pieczywa. Ta pasja wróciła do mnie na nowo. A ja powoli uzależniam…

39 komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna jest chroniona przez reCAPTCHA i Google Politykę Prywatności oraz obowiązują Warunki Korzystania z Usługi.