Bez kategorii

Figa z makiem, śniadanie w Zamościu

1 Min. czytania

Dziś kochani zabieram Was na śniadanie do Zamościa. Zamość uwielbiam i jest on głęboko zakorzeniony w moim sercu. To miasto, które zawsze robi na mnie wrażenie i uważam, że cały region jest warto poznania i odkrywania jego piękna.

Zamość to przede wszystkim idealnie piękny Rynek, który kusi kolorami i piękną architekturą. Kiedy zaczynacie poranne zwiedzanie, konieczne jest śniadanie. Mąż zaproponował Figę z makiem, o której słyszał wiele dobrego. Ten dzień nie był ani najcieplejszy, ani najbardziej słoneczny, ale chętnie usiedliśmy w ogródku. Menu śniadaniowe nie jest zbyt długie, dla mnie to plus, bo jestem z natury wyjątkowo niezdecydowana. Śniadania były dość jajeczne i na takie się zdecydowaliśmy. Mąż wybrał tradycyjną szakszukę, a ja jajecznicę z dodatkami do wyboru- były trzy, wybrałam szynkę, szczypiorek i rukolę. I oczywiście kawę, dużo kawy, trzy porcje, bo dzień przed nami był długi.

W międzyczasie ogródek zaczął się zapełniać głodnymi turystami. Szybko dostaliśmy kawę, mąż również dość szybko, dostał swoje danie. Było pięknie podane, sycące, świetnie doprawione, pełne warzyw. Po prostu pyszne! Na moje danie musieliśmy nieco poczekać, spowodowane to było pomyleniem dodatków w jajecznicy. W efekcie mąż skończył jeść, a ja wciąż czekałam na swoją porcję. Jajecznica, kiedy w końcu do mnie dotarła okazała się naprawdę pyszna i warta czekania.

Na plus, Bistro w ramach przeprosin poczęstowało mnie pysznym ciastem, a w zasadzie czymś w rodzaju musu z gorzkiej czekolady z wiśniami. Bardzo mi się podobało to, że dbają o swoją opinię i zadowolenie klienta, więc drobna wpadka z brakiem synchronizacji, poszła w niepamięć.

Kolejny plus, za pyszne kawy, miłą obsługą i smaczne jedzenie, z dobrej jakości składników. Za dwa śniadania i trzy napoje zapłaciliśmy niemal równo 100 zł.

Osobiście uwielbiam odwiedzać różne śniadaniarnie, ciekawi mnie Wasza opinia, lubicie chodzić na śniadania na miasto? Byliście kiedyś w Zamościu?

1468 wpisy

O autorze
Historyczka, która histerycznie kocha dobrą kuchnię i uwielbia tracić czas na wymyślaniu pyszności. Magdalena
Artykuły
Możesz również zobaczyć
Bez kategorii

Ciasto marchewkowe z miodową polewą

60 Min. gotowania
Ależ dziś będzie rozkosznie. Ależ dziś będzie błogo. Kochani,. przed Wami ciasto marchewkowe z miodową polewą. Dosłownie, to smak raju. Ciasto marchewkowe…
Bez kategoriiCiasta

Cytrynowe ciasto z pomarańczową galaretką

40 Min. gotowania
Witajcie w niedzielny poranek. Za oknem topnieją resztki śniegu, który padał u nas przez ostatnie trzy dni. W kubku kawa z miodem…
Bez kategorii

Kopytka z kurczakiem i pomidorkami

15 Min. gotowania
Czas na obiad! Jak wspominałam, nie mam ostatnio zbyt wiele czasu na gotowanie. W zasadzie to muszę przyznać, że moje obiady, jem…

15 komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna jest chroniona przez reCAPTCHA i Google Politykę Prywatności oraz obowiązują Warunki Korzystania z Usługi.