Moja śniadaniowa propozycja na dobry tydzień? Kanapka z gruszką i pleśniowym serem. Gruszka w miodzie, z dodatkiem orzechów, tak smakuje bajkowy poranek. I to nie tylko weekendowy. Tak może smakować każdy poranek, warto o tym pamiętać, by w codzienności zadbać o chwilę dla siebie i o swoje śniadanie. Ostatnio, mam wielką ochotę na gruszki, co jest ciekawe, bo nigdy nie byłam nadmierną fanką tego owocu. Ale od kilku tygodni, mogłabym jeść je codziennie. Hołduję teorii by słuchać organizmu i dostarczać mu tego, o co prosi. Obecnie są to gruszki, które jem i jem na okrągło. Być może brakuje mi potasu, który zamieszkuje w tym słodkim owocu? Albo chodzi o bor, który to wpływa na pamięć i koncentrację. Jak wiecie, zbliża się sesja na uczelni, więc całkiem możliwe, że o to chodzi. W każdym razie jem gruszki, i to od samego rana. I to nie tylko w wersji na słodko, polecam też kanapkową, mniej oczywistą wersję. Gruszka, karmelizowana w miodzie, z dodatkiem sera pleśniowego i orzechów, to rozpieszczające połączenie, które zapewni Wam rozkoszny poranek!