
Szykuję kruszonkę. Ciasteczka dokładnie kruszę, łączę z masłem i migdałami. Chłodzę w lodówce minimum godzinę.
Galaretkę cytrynową rozpuszczam w 100 ml gorącej wody, zostawiam do przestygnięcia.
Mleko zagęszczone ubijam na piankę. Osobno lekko miksuję twarożek. Truskawki myję, usuwam szypułki. Część kroję na połówki, część w kostkę. Łączę mleko zagęszczone z twarożkiem, dodaję galaretkę, krótko całość miksuję, dodaję truskawki i zostawiam na kwadrans. Na dno pucharków wysypuję ciasteczkowy spód, na to wykładam krem i chłodzę w lodówce minimum godzinę. Dekoruję truskawkami i czekoladowymi kropelkami.
Wspaniały deserek 🙂
Wspaniały deserek 🙂
Wygląda pysznie, ale przez obecność galaretki w składzie nie dla mnie 😀
🙂
🙂
Ale pyszny i lekki. Mniam. Nie zabrakło też wspaniałych, smakowitych truskawek. To mi się podoba 🙂 Pozdrawiam 🙂
pyszności 😀
Wygląda smakowicie! 🙂
Pyszności!
Świetny deserek na upalne dni 🙂 Zjadłabym taki z ochotą 🙂
🙂
🙂
🙂
🙂
🙂
Ale bym zjadła taki deser 🙂
🙂
🙂
Mmm wygląda smakowicie!:)
😉
Fajny deserek, na upalne dni bardzo mile widziany i owoc sezonowy jest, normalnie cudeńko 🙂
😉
Wygląda apetycznie ! Yummy
Ale pychotka 🙂
🙂
😉
Smakowite zdjęcia 🙂
🙂
Jak apetycznie :))
😉
Ciekawy deserek, wygląda bardzo smacznie no i bardzo lubimy tego typu słodkości w miseczkach 🙂
🙂
Z wielką przyjemnością zjadłabym taki deserek 🙂