Śniadania na słono

Pasta musztardowa

1 Min. czytania
Zwykła kanapka. Czasem się nudzi. Ot, ser, szynka, jajko. Standard.Ale czasem zwykła kanapka się nudzi. I wtedy trzeba jakoś uatrakcyjnić tę zwykłą kanapkę. Dlatego dziś u mnie pasta musztardowa na kanapki. Robi się ją błyskawicznie i błyskawicznie, odmienia smak zwykłej bułeczki. Dodaje jej charakteru i wyrazu. Taka fajna kanapka jest miłą odmianą po świątecznym jedzeniu na śniadanie. Pieczone mięsiwa, sałatki i ryby po grecku. Fajnie zjeść troszkę inną kanapkę! A mnie dziś czeka poświęteczno-świąteczne, spotkanie z przyjaciółkami. Wymienimy się prezentami i posiedzimy nad grzanym cydrem. Już nie mogę się doczekać!


Składniki:
50 gramów serka topionego
1 łyżeczka masła
1 łyżka ostrej musztardy
Szczypta kurkumy
Szczypta granulowanego czosnku
Świeżo mielony pieprz

Pieczywo, rzodkiewki, szczypiorek

Serek ucieram z masłem i musztardą. Doprawiam pieprzem i kurkumą, dokładnie łączę składniki, odstawiam na kwadrans do lodówki.
Pastą smaruję wybrane pieczywo, podaję z rzodkiewkami i szczypiorkiem.

1508 wpisy

O autorze
Historyczka, która histerycznie kocha dobrą kuchnię i uwielbia tracić czas na wymyślaniu pyszności. Magdalena
Artykuły
Możesz również zobaczyć
Śniadania na słodkoŚniadania na słono

Giselle. Cafe Bistro, Wrocław.

1 Min. czytania
Czujecie wiosnę w powietrzu? Jest pięknie! Tak wiem, że w marcu jak w garncu, i za tydzień, ba za dwa dni będzie…
Śniadania na słono

Sałatka śniadaniowa

10 Min. gotowania
Sama nie wiem, czy to jeszcze sałatka, czy po prostu twarożek z dodatkami? Wiem jednak, że to genialna śniadaniowa opcja. Bardzo zdrowa…
Śniadania na słono

Sałatka z selera i ananasa

10 Min. gotowania
Dziś przybywam do Was z bardzo wiosenną sałatką, którą nazwałam również „Bukiet Tulipanów”. Aczkolwiek jej głównymi składnikami są warzywa i tulipanów brak….

26 komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna jest chroniona przez reCAPTCHA i Google Politykę Prywatności oraz obowiązują Warunki Korzystania z Usługi.