No dobrze, kiedy przychodzi ten czas, że należy trochę przysiąść do nauki i do swojej pracy, to ja wymyślam produkcję pierogów! Tak to już jest. Najpierw zrobiłam porządki w kuchennych szufladach, i co z tego, że czekały na to od pół roku. Nie, to musiało być wtedy. I wtedy też mówię- mam ochotę na domowe pierogi. I to od razu z malinowo-serowym farszem. Miałam bowiem masę malin z ogródka. No dobrze, nie taką masę. Bo za mało na to by robić konfitury, ale za dużo by po prostu je zjeść. Dlatego też pomyślałam- czas robić pierogi. Rok temu, zrobiliśmy remont naszej kuchni i w sumie, nigdy jeszcze nie robiłam w niej pierogów. Czas na chrzest bojowy, witajcie pierożki! Jako, że nie jestem największą na świecie fanką pierogów, z samymi owocami, do swojego farszu wybrałam miks twarogu i malin. Dzięki temu pierogi smakowały wyjątkowo, były zdecydowanie bogatsze w smaku. Najbardziej tutaj będzie pasować, delikatny, śmietankowy twaróg. Ważne, żeby nie był kwaśny w smaku, a lekko słodki i bardzo delikatny. Ciasto robię według przepisu mojej babci, czyli jest ono bez jajka, a zrobione przy pomocy gorącej wody. Dzięki temu ciasto jest cudownie mięciutkie, delikatne, pięknie i bezproblemowo się z nim pracuje. Także kto wie, może teraz częściej będę robić pierożki? Polecam je na weekend, pogoda ma być, przynajmniej jutro, wybitnie domowa, więc to będzie dobry pomysł na spędzenie wolnego dnia. A do pierogów, polecam Wam serdecznie polecam dobrą herbatkę do pierogów, i nie tylko, na te nasze jesienne wieczory, nie ma to jak malinowa herbata!
Do podania:
Robiłam pierogi w ten sam sposób, ale teraz szukam przepisu na wersje bez glutenu.
Muszę przyznać, że nie jadłam jeszcze takich pierogów.
Super pierożki, dawno nie jadłam pierogów na słodko 🙂
O nieeeee! Robienie ciasta na pierogi przekracza moje zdolności i chęci 😛 Ale zjadłbym chętnie, nie próbowałem takich z malinami (jeszcze), pozdrowienia serdeczne 🙂
Nie jadłam jeszcze pierogów z malinami, ale z pewnością muszą być pyszne 😊
Must be very delicious, thanks for sharing
polecam!
są przepyszne!
ja i moja rodzinka jesteśmy mega fanami pierożków, dzisiaj właśnie będę robić, ale jeszcze takich jak Ty jeszcze nie robiłam. Bardzo ciekawy pomysł.
Nie jadłam jeszcze pierogów z malinami. Spróbuję w przyszłym roku 🙂
Pozdrawiam
Pierogi robię rzadko, bo w naszym domu tylko ja jestem ich miłośnikiem 🙂
ja i mąż uwielbiamy:)
kiedyś robiłam na mące kukurydzianej.
warto!
:):)
spróbujcie takich!
Gdyby nie fakt, że nie znoszę pierogów w wersji na słodko, byłabym zaciekawiona przepisem. Niestety nie lubie, żadnych knedli, z truskawkami i całej reszty owocowej w cieście pierogowym 🙈
Narobiłaś mi ochoty na takie pierożki.
Cudowne pierożki!! <3
Ale narobiłaś mi smaku! 😀
Gracias por la receta. Enamorada de las letras
Ciekawy pomysł na farsz 😊 nie lubię pierogów z samym serem ale z dodatkiem malin muszą być smaczne 😊
ale mi narobiłaś ochoty na pierożki…
Jeszcze nie miałam okazji jeść pierogów z malinami, ale chętnie bym spróbowała, bo to mogą być moje smaki.
Pierogi z malinami kojarzą mi się z moją babcią 🙂 Robiła najlepsze. Wypróbuję Twój przepis. Zobaczymy jak mi wyjdą 😉
:0