Coś śniadaniowo się u mnie zrobiło. Były bułeczki, a dziś kusić Was będę placuszkami orzechowo-miodowymi. Podałam je z truskawkami, nie mogłam się oprzeć i kupiłam. No cóż, nie są to nasze kaszubskie smaki. Musiałam truskawki dosłodzić erytrytolem i wtedy dopiero zaczęły mi smakować. Obiecuję, że grzecznie poczekam na te nasze krajowe! Ale nie o truskawkach, bo rzecz tyczy się placków. Cudownie lekkich i prostych. Z dodatkiem orzechów i miodu, które wspaniale podbijają smak, niby tak zwykłych rzeczy, jak śniadaniowe placki. Placki musiałam zrobić, bo chciałam przetestować moją nową patelnię do naleśników. Zrobiłam sobie wielkanocny prezent. Proszę nie pytajcie co się stało z poprzednią. Albo zapytajcie mojego męża!
Mam nadzieję, że przepis na placuszki Wam się spodoba i chętnie będziecie je robić u siebie w domu. Niby nic, a dodatek orzechów do ciasta, robi różnicę!
mmm do śniadania super:)
🙂
Mmm pychotka 😀
Spóźnione, Wesołego Alleluja!
Angelika
Wildfiret
🙂
Wyglądają bardzo smacznie 😊
miło mi!
Świetny pomysł na sobotnie, leniwe śniadanie dla całej rodzinki. 🙂 Z chęcią przetestuję! 🙂
bardzo je polecam!
Mniam. Poproszę z dostawą do domu 🙂
już się robi!
Bardzo pożywne śniadanko 🙂
🙂
Pysznie, w sam raz do zrobienia na weekendowe śniadanie. 🙂
bardzo je polecam na weekend!
Świetny przepis na pyszne i pożywne placuszki 🙂
dziękuję!
Śniadanie idealne 🙂
też tak myślę!
podkładam talerzyk, pyszności zapodałaś:)
Wyglądają pysznie 🙂
Brzmi smakowicie