No dobrze, przyznaję się. Nieco mnie dopadło życie, stąd moja mniejsza obecność tutaj. Mam w zapasie masę przepisów, bo wciąż dużo gotuję, ale jednak brakuje mi czasu, by dzielić się z Wami moimi przepisami. Na szczęście najbliższy tydzień, powinien być spokojniejszy i nieco mniej zabiegany. Trzymajcie za to kciuki. Kiedy wczoraj wstałam, wyprawiłam męża do pracy i przejrzałam listę zadań na sobotę. Była to solidna lista, nadrabianie zaległości z całego tygodnia. Wiedziałam, że muszę się zmotywować pysznym śniadaniem. I tak jakoś wpadł mi do głowy pomył na pudding ryżowy ze słonym karmelem.
To pyszne i bajecznie proste danie. Kluczowe są dwa składniki, masło i ryż jaśminowy. Jeżeli szykuje słodkie, ryżowe danie, to zawsze po niego sięgam. Ma bowiem niesamowity, delikatny, słodkawo-kwiatowy aromat, który trudno pomylić z czymkolwiek innym. Gęsty, aromatyczny, słodki sos, zrobiłam na bazie erytrytolu, ale śmiało możecie użyć cukru. To on sprawił, że mój pudding był tak apetyczny. Gwarantuję Wam, od tego smaku, bardzo łatwo się uzależnić!
Zimowy, grudniowy poranek. Chyba ostatni ( jak na razie) z mrozem i taką ilością śniegu. W taki czas, pudding ryżowy ze słonym karmelem, smakuje wprost bajkowo. Nie znam nikogo, kto by mu się oparł i nie prosiłby o dokładkę! Jestem pewna, że to będzie Wasze ulubione grudniowe śniadanie.
Ściskam Was cieplutko. Trzymajcie się zdrowo i oczywiście smacznie!
I to jest posiłek na bogato, aż się głodna od rana zrobiłam 😉
musisz zrobić koniecznie!
Brzmi pysznie. Coś dla mojego męża. 🙂
🙂
Na pewno skorzystam z propozycji.
miło mi!
Oj brak czasu, skąd ja to znam. Dobrze ze ten tydzień szykuje Ci sie luźniejszy. Ciekawy przepis, myślę że deser by mi smakował
bardzo go polecam!
Naprawdę bajeczne połączenie! 🧡
Pozdrawiam serdecznie. Spokojnego i dobrego tygodnia! 🤗
dziękuję pięknie!
Super pomysł na pyszny i pożywny posiłek:)
ale smacznie wygląda 🙂
Wygląda przepysznie, zjadłabym ^_^
Bardzo lubię słony karmel w każdej postaci. Na pewno wypróbuję przepis.
słony karmel kocham:D