Desery

Serniczek z Nutellą

1 Min. czytania
Czasem mnie najdzie w ciągu tygodnia chęć na coś słodkiego. Ale brak czasu i nie oszukujmy się, wiosenne przesilenie, powoduje, że nie mam ochoty niczego piec ani szykować dłużej niż 2 minuty. Ale cały dzień chodził za mną sernik. Dosłownie czułam jak skrada się za mną, kładzie rękę na ramieniu i mówi- chcesz sernik, chcesz sernik, choćby kawałeczek. Mam jednak swoje zasady. Nigdy nie kupuję sernika w cukierniach i kawiarniach. Nie wiem skąd mi się to wzięło, po prostu nie wyobrażam sobie, że mogłabym kupić sernik, bo żaden nie będzie tak smaczny jak ten domowy. W dodatku cóż, nigdy nie wiem ile czasu już leży w owej cukierni. No i mam specyficzne podejście do tematu, żaden sernik, w którym nie moczyłam palucha mi nie smakuje. Nie, nie, nie chodzi o to,że wsadzam palce w masę serową i się oblizuję,nie nie. To zdecydowanie nie moje klimaty. Chodzi o to, że ja muszę mieć jakiś udział w serniczku, inaczej zdecydowanie mi nie smakuje i jest fuj. Ale w ciągu tygodnia nie mam czasu, sił i często możliwości by upiec całą blachę ciasta. Ale, ale, od czego są serniki na zimno. Błyskawiczne, niekłopotliwe i naprawdę pyszne. Wystarczy parę składników, odrobina chęci i sernik do jedzenia łyżeczką gotowy. Mój zawiera w sobie dawkę Nutelli. Ostatnio porcja tego smakołyku od razu poprawia mi nastrój.
Ten błyskawiczny przepis na lepszy nastrój dodaję do akcji Błyskawiczne Piątki

Składniki:
1 opakowanie kremowego serka śmietankowego
2 czubate łyżki Nutelli
1 łyżeczka kakao
Parę kropli ekstraktu z wanilii
2 łyżki gęstego jogurtu (najlepiej użyć greckiego)
2-3 pokruszone herbatniki

W miseczce łączę wszystkie składniki poza herbatnikami. Mieszam dopóki masa nie będzie gładka i jednolita. Masę sernikową przekładam do dwóch szklanek, chłodzę minimum pół godziny. Przed podaniem posypuję kruszonymi herbatnikami.

1491 wpisy

O autorze
Historyczka, która histerycznie kocha dobrą kuchnię i uwielbia tracić czas na wymyślaniu pyszności. Magdalena
Artykuły
Możesz również zobaczyć
Desery

Muffinki z karmelizowanym bananem

30 minut Min. gotowania
Jesień ma to do siebie, że wymaga osłodzenia sobie tego czasu. Za każdym razem kiedy temperatura spada, albo pojawia się deszcz, w…
Desery

Ciastka francuskie z rabarbarem i kruszonką

25 Min. gotowania
Dziś zapraszam na sezonowy i przepyszny deser. Taki na szybko, nawet bardzo szybko. To deser dla każdego. Bo każdy z nas potrzebuje…
Bez kategoriiDesery

Pudding z tapioki i mango

20 Min. gotowania
Witajcie kochani. Kolejny ciężki tydzień za mną. Dużo gotuję, ale brakuje mi czasu by dzielić się z Wami na bieżąco przepisami. Kiedy…

65 komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna jest chroniona przez reCAPTCHA i Google Politykę Prywatności oraz obowiązują Warunki Korzystania z Usługi.