Śniadania na słono

Śniadaniowe roladki z szynki

1 Min. czytania
Dziś będzie o roladkach z szynki i jajka. Czyli o czymś co umili śniadanie, ale może też pojawić się w porze kolacji. Pełna dowolność. Kto co lubi i kto co woli. Najważniejsze, że roladki robią się praktycznie same, i na pewno każdego poranka można nimi urozmaicić sobie śniadanie. Ja ostatnio poczułam ochotę na coś innego niż poranny jogurt z owocami. Potrzebowałam odmiany i tą pyszną odmianą były te roladki. Wysokiej jakości wędlina i jajeczny farsz w środku. Takie proste, a dostarcza tyle radości.
I już, kolejny piątek. Jak fajnie. Zeszły tydzień był cudowny. Ten też nie był taki zły. Największym jego plusem było to, że tak szybko minął. I zaraz znowu mamy weekend. No prawie weekend. Jeszcze parę godzin i będzie można zapomnieć na dwa dni o pracy. Mam bardzo kulturalne plany, i fajnie byłoby gdyby sprawdziły się choć w połowie. Nawet w 1/3, nie będę obrażona. Nie, po takim śniadaniu.

Składniki:
2 duże plastry gotowanej szynki
1 duże jajko
Szczypiorek
Natka pietruszki
Słodka papryka
Łyżka jogurtu greckiego
2-3 rzodkiewki
Sól
Pieprz


Jajko gotuję na pół twardo, obieram ze skorupki i rozgniatam widelcem.
Siekam rzodkiewki, szczypiorek i pietruszkę, dodaję do jajka. Jogurt łącze z przyprawami, dodaję do jajek. Dokładnie mieszam farsz, smaruję nim plasterki szynki i zawijam je w ruloniki. Podaję z pieczywem.

1438 wpisy

O autorze
Historyczka, która histerycznie kocha dobrą kuchnię i uwielbia tracić czas na wymyślaniu pyszności. Magdalena
Artykuły
Możesz również zobaczyć
Śniadania na słono

Zawijasy jogurtowe na śniadanie

25 Min. gotowania
Witajcie, nie ma to jak mieć długi weekend. Mam nadzieję, że jak i ja, odpoczywacie i cieszycie się piękną pogodą. Właśnie wróciliśmy…
Śniadania na słono

Bułeczki Nigelli. Mięciutkie.

20 Min. gotowania
Witajcie moi kochani! Dzisiaj chciałabym podzielić się z Wami moją miłością do domowych bułeczek, na niedzielne śniadanie. Nie ma nic lepszego niż…
Śniadania na słono

Nocne bułki drożdżowe

22 Min. gotowania
Ostatnio bardzo, ale to bardzo wkręciłam się w pieczenie domowego pieczywa. Ta pasja wróciła do mnie na nowo. A ja powoli uzależniam…

44 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna jest chroniona przez reCAPTCHA i Google Politykę Prywatności oraz obowiązują Warunki Korzystania z Usługi.