Blaszkę do pieczenia ( polecam taką z wyjmowanym dnem) wykładam folią do żywności. Układam warstwę herbatników.
W garnku podgrzewam mleko z olejkiem migdałowym, makiem i żurawiną. Gdy zacznie się gotować, powoli wsypuję kaszę mannę i mieszając gotuję na gęsty krem – trwa to około 10 minut. Dodaję masło i miód, dokładnie mieszam.
Ciepłą masę rozprowadzam na warstwie ciastek, przykrywam kolejną warstwą ciastek.
Czekoladę roztapiam w kąpieli wodnej razem z mlekiem. Gęstą polewą smaruję ciasto, posypuję orzechami. Deser chłodzę minimum dwie godziny przed podaniem. Najlepsze jest jednak następnego dnia po przygotowaniu.
Wygląda uroczo 😉
wygląda tak sobie, ale jest tak pyszne, że warto spróbować 🙂
ale pysznie wygląda 🙂
Bardzo apetyczna 🙂
O jakie mniam mniam.
Zapraszam na nowy post<3 oraz
Instagram.
🙂
Bardzo ciekawa propozycja na ciasto z makiem 😀 Uwielbiamy wszystko co makowe 😀
dziękuję 🙂
🙂
mak rządzi, uwielbiam desery z makiem 🙂
Jak szybkie to ja się pisze na to. Tak tak dziś piątek:)
Wygląda bardzo kusząco:)
Wow! Bardzo pysznie się prezentuje.
Faktycznie szybkie, a wygląda smakowicie 😉
Wygląda naturalnie a nie wyphotoshopowanie 😉 I to jest najlepsze 🙂
Super pomysł!A tradycyjną stefankę bardzo lubię 🙂
😉
😉
😉
dziękuję 😉
😉
Wygląda obłędnie 🙂
Ale super wygląda 🙂 Podoba mi się 🙂
🙂
🙂
Jestem w szoku, bo w sumie nigdy nie słyszałam o takim makowcu? :O
Wygląda smakowicie 😉
Zapraszam do Siebie jest świąteczny post 🎄🎅🎄
ja też nie, do czasu jak sobie taki zrobiłam 😉
🙂
Smak, który wart wypróbować! 🙂
jakie cudo:D
😉
😉
O nie, zniszczyłaś system. Koniecznie muszę spróbować. Choć zastanawiam się, jak ciasto smakowałoby z kremem budyniowym. Nie przepadam za makiem.
Coś innego i na pewno jest przepyszne.
Ta masa wygląda jak wnętrze Pitahaya 😀 Na pewno byłabym zadowolona z takiego ciacha!
To ciacho już mi smakuje 🙂
pewnie można zrobić z kremem budyniowym, ale można zrobić na tym kremie, bez maku, a z dużą ilością bakalii i na przykład białą czekoladą 😉
🙂
Faktycznie!;)
😉
Wygląda wspaniale! Musi być pyszne 🙂
Jak dla mnie wygląda na bardzo słodkie, a takich nie lubię 😛
🙂
dwie łyżki miodu na całą blachę? Na pewno nie jest przesłodzone 😉
Świetnie się prezentuje 🙂 i fajna w przygotowaniu 🙂
Podoba mi się dodatek maku. Ciasto od razu robi się świąteczne 🙂
Tez myslalam, ze to Pitahaya. Bardzo fajne 🙂