ObiadyVege

Szybka sałatka- Makaron, jajko i kukurydza

1 Min. czytania

Ta sałatka pojechała ze mną na ostatniego grilla w tym sezonie. Jako, że weekend pozytywnie zaskoczył, to i można było posiedzieć z przyjaciółmi w ogrodzie  i wcale nie mieć na sobie trzech swetrów i dwóch kurtek. Taka prosta sałatka to idealna opcja na spotkanie w gronie znajomych, czy rodziny. Smakuje prawie wszystkim i jest niezwykle wręcz prosta. Wystarczy dosłownie kilka składników i już, gotowe. Można cieszyć się pysznym smakiem! Ja już wiem, że ta sałatka na stałe wpadnie do mojego imprezowego menu. Myślę, że wspaniale by smakowała z ananasem pokrojonym w kostkę, to opcja do wypróbowania. Cieszę się minionym, niezwykle ciepłym i miłym weekendem i myślę o następnym. Który w tym tygodniu przyjdzie szybciej!

Składniki:

200 gramów makaronu w kształcie ryżu

4 jajka

1 puszka kukurydzy

1 pęczek szczypiorku

2 łyżki majonezu

1 łyżka jogurtu naturalnego

Sól

Pieprz

Gotuję jajka na twardo, studzę i obieram. 

Gotuję makaron al dente, przelewam zimną wodą.

Jajka kroję w kosteczkę. Do miski wrzucam makaron,posiekane jajka i odcedzoną kukurydzę. Siekam drobniutko szczypiorek, połowę wrzucam do miski. W małym naczyniu łączę majonez i jogurt z przyprawami, sos łączę z sałatką, dokładnie mieszam. Wierzch posypuję szczypiorkiem. Sałatkę należy schłodzić, dwie-trzy godziny.

1496 wpisy

O autorze
Historyczka, która histerycznie kocha dobrą kuchnię i uwielbia tracić czas na wymyślaniu pyszności. Magdalena
Artykuły
Możesz również zobaczyć
Obiady

Oliwa i ogień. Wrocław.

2 Min. czytania
Czas odkryć karty. Dziś zabieram Was na najlepszą pizzę w Polsce. Tak, nie mam co do tego żadnych wątpliwości! Może to źle,…
Obiady

Niedźwiadek pod Holicą.

1 Min. czytania
Czas na małą kulinarną podróż! Dziś zapraszam w Bieszczady, odwiedzimy Niedźwiadka pod Holicą. Czyli kultową knajpę, która znalazła kolejną lokalizację, dużo spokojniejszą…
Obiady

Indyk w Parmezanie

40 minut Min. gotowania
Dziś zapraszam na przepyszny obiad, będzie indyk w Parmezanie. I to nie smażony, a pieczony. Delikatny, soczysty, z niesamowicie chrupiącą i apetyczną…

16 komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna jest chroniona przez reCAPTCHA i Google Politykę Prywatności oraz obowiązują Warunki Korzystania z Usługi.