Zagniatam kruche ciasto, chłodzę je przez minimum godzinę, a następnie wylepiam nim tortownicę formując wyższy brzeg-wcześniej formę smaruję masłem i posypuję bułką tartą. Ciasto piekę przez 15 minut w 170 stopniach.
Żółtka ucieram z cukrem, proszkiem budyniowym i pół szklanki mleka. Resztę mleka zagotowuję, dodaję delikatnie masę żółtkową i cały czas mieszając gotuję masę aż będzie gęsta. Gorący budyń przekładam na podpieczoną tartę.
Umyte morele kroję na połówki, wciskam je w krem, posypuję całość cukrem z prawdziwą wanilią. Ciasto piekę około 15-20 minut w 170 stopniach.
Piękna! Grzechu warta:)
dziękuję:)
Pysznie wygląda 🙂 i pozostawia wspomnienia – wyrazy współczucia.
Przykro mi bardzo 🙁
Tarta jest piękna i na pewno bardzo smaczna
pyszności!!! kusi żeby zrobić 🙂
słodka rozpusta! 🙂
morele i budyń – pyszne połączenie…
niech piękne wspomnienia mimo smutku pozostają długo w pamięci!
😉
😉
zdecydowanie:)
dziękuję.
dziękuję.
Cudowna tarta,wiemy jak to jest jeść jakieś danie myśląc o osobie, która z niego słynęła, i która już nigdy nam osobiście tego nie przygotuje. Wyrazy współczucia.
Z morelami to ja całą biorę, takie tarty to ja uwielbiam do kawki mniam. pozdrawiam 🙂
To prawda, ta tarta jest idealna ponieważ ma w sobie ludzkie emocje. Pozdrawiam serdecznie:)
Zawsze wiesz jak mi kulinarnie dogodzić ^^
do usług:)
Dziękuję.
😉
Dziękuję.
To naprawdę bardzo ciepłe i cudne wspomnienie.
Jak morele to pysznie 😉
bardzo lubie tarty 🙂
uwielbiam takie ciasta ze słodkim budyniem i kwaskowatymi owocami, cudo!
Współczuję 🙁
A tarta wygląda przepysznie! 🙂 Jadłabym taką z chęcią 🙂
Współczuję 🙁 Tarta super
dziękuję.
jak jak:)
😉
;0
dziękuję.
😉
wygląda genialne!
To bardzo pyszne wspomnienie. Dobrze mieć takie w czasie smutku.
😉
dziękuję:)
Przykro… 🙁 Dobrze, że pozostało miłe wspomnienie i uśmiech. Rób ją często 🙂
Będę, będę:)
Wygląda pysznie :>
dziękuję:)
Budyń i morele – to coś dla mnie, pycha:)
😉
uwielbiam tarty 🙂
Tarty to moja słabość 🙂 Twoja wygląda fantastycznie! 🙂
Tarty to są moje ulubione ciasta. Szybko się robi i szybko zjada. A potem jest uzasadnienie, żeby zrobić nową, inną. Twoja, ciekawa z budyniem. Oj, smaka mi narobiłaś 🙂
🙂
🙂
🙂
Fajna tarta 🙂 Lubię połączenie budyniu i owoców 🙂
😉