Ostatnio pasjami zajadam wiejski twarożek. Zawsze bardzo je lubiłam, ale teraz to już przesada. W lodówce mam spory zapas, a i tak mam wrażenie, że jest go po prostu za mało. Doszłam do tego momentu, gdzie za dużo, znaczy za mało. W każdym razie jem go na śniadanie i na kolację. I właśnie teraz podzielę się przepisem na moje wieczorne kanapeczki z pastą z twarożku i awokado. Taki twarożek jest po prostu pyszny i bardzo zdrowy. Ostatnie dni były dla mnie prawdziwym wyzwaniem. Owszem, nikt nie obiecywał,że zawsze będzie lekko, ale teraz to już trochę przesady się wkradło. I owszem, za część chaosu odpowiedzialna jestem ja sama. Bo jak za mało ci wrażeń i obowiązków, to dołóż sobie kolejne. Na pewno będzie lżej.
Mam do Was serdeczną prośbę. Jak pewnie się mogliście zorientować jestem beznadziejną fanką zespołu o nazwie Depeche Mode. Z moją siostrą bierzemy udział w konkursie by móc obejrzeć ich koncert, na który miałam nie iść z powodu zdrowotnych zawirowań.Swój bilet musiałam odsprzedać koledze. Teraz mamy cień szansy, że jednak luty nie będzie zmarnowanym miesiącem i po fatalnym styczniu będzie jakoś tak milej. W każdym razie nasza konkursowa praca potrzebuje Waszych głosów. Gdybyście chcieli oddać na nas swój głos to będę wdzięczna za każdy sms – numer 7355, w treści PPG. 150
Awokado obieram, kroję w kostkę, ogórek kroję w plasterki,a te na 4 części. Siekam zioła – pietruszkę i szczypiorek, razem z czosnkiem dodaję do twarożku. Doprawiam solą, pieprzem i papryką. dodaję pestki słonecznika i dyni. Przed podaniem chłodzę parę minut, by wymieszały się wszystkie smaki.
Mam do Was serdeczną prośbę. Jak pewnie się mogliście zorientować jestem beznadziejną fanką zespołu o nazwie Depeche Mode. Z moją siostrą bierzemy udział w konkursie by móc obejrzeć ich koncert, na który miałam nie iść z powodu zdrowotnych zawirowań.Swój bilet musiałam odsprzedać koledze. Teraz mamy cień szansy, że jednak luty nie będzie zmarnowanym miesiącem i po fatalnym styczniu będzie jakoś tak milej. W każdym razie nasza konkursowa praca potrzebuje Waszych głosów. Gdybyście chcieli oddać na nas swój głos to będę wdzięczna za każdy sms – numer 7355, w treści PPG. 150
Składniki:
200 gramów twarożku wiejskiego
Pól małego avokado
1/3 ogórka
Szczypiorek
Natka pietruszki
Ząbek czosnku
Pestki dyni
Pestki słonecznika
Pestki dyni
Pestki słonecznika
Słodka papryka
Sól
Pieprz
Awokado obieram, kroję w kostkę, ogórek kroję w plasterki,a te na 4 części. Siekam zioła – pietruszkę i szczypiorek, razem z czosnkiem dodaję do twarożku. Doprawiam solą, pieprzem i papryką. dodaję pestki słonecznika i dyni. Przed podaniem chłodzę parę minut, by wymieszały się wszystkie smaki.
Też uwielbiam serek wiejski z różnymi dodatkami 🙂
🙂
jest mdłe, trzeba mocno doprawić:)