
Dziś zapraszam na wegański obiad. Nie jestem weganką, i raczej nie będę. Ale ostatnio częściej jem dania bez mięsa. Kiedy spotykam się z Panem Fotografem, wybieram dania wege, bo tak jest łatwiej. Przy okazji odkrywam zupełnie inne smaki, od tych, do których jestem przyzwyczajona na co dzień, więcej eksperymentuję i testuję nowe, naprawdę pyszne przepisy. W ramach improwizowanego obiadu powstało pesto z rukoli. W wegańskiej wersji konieczne są płatki drożdżowe, w tej mniej radykalnej, polecam Parmezan. Prażone orzechy nadały wyjątkowego głębokiego smaku, rukola sprawiła, że całość była pikantna, a płatki drożdżowe udawały serowy smak. Całość wyszła po prostu rewelacyjna, do tego powstała w kwadrans! Polecam to danie każdemu!
Brzmi i wygląda smakowicie.:)
tzanetat.blogspot.com
Na pewno smakuje wybornie.
Pychota!
Chętnie bym się wprosiła…
🙂
🙂
🙂
chętnie bym zjadła;)
Super wyglada, bardzo apetyczne danie 🙂
🙂
🙂
🙂
POdane jak w restauracji ale porcja mał XD
Była dokładka😉
Więcej więcej tych pysznosci 😀
Fajnie ze poznajesz nowe smaki i eksperymentujesz…. upatrzyłaś sobie w szczególności jakieś blogi/strony? 🙂
przyznaje się bez bicia, że kupuję gotowe pesto z biedorny… ale jest tak pyszne, że aż szkoda mi robić własne bo pewnie będzie słabe ahha
Jak cudnie to wygląda! Bardzo lubię pesto, ale z rukolą jeszcze nie próbowałam 🙂
Wygląda świetnie, zapisuję przepis! 🙂
🙂
To się robi szybciej niż się idzie do biedronki 😉
Polecam😉
🙂
Szczerze? To wymyśliłam sama😁
Uwielbiam 🙂 a makaron to mogę jeść codziennie 🙂
uwielbiam pesto, więc na pewno będzie mi smakowała pod tą postacią!
🙂
Polecam!
musi świetnie smakować 😍