
Rozgniatam banany.
W dużej misce łączę mąkę z kakao,kokosem, cukrem,solą i proszkiem do pieczenia. W drugim naczyniu łączę jajka, olej i mleko z wanilią. Siekam czekoladę w drobną kostkę. Łączę suche i mokre składniki, dodaję banany. Mieszam tylko do połączenia się składników.
Ciastem napełniam foremki na muffinki do 3/4 wysokości. Piekę babeczki przez 25-30 minut w 190 stopniach.
Po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem.
Moje rady:
Jeżeli macie mniej dojrzałe banany możecie je pokroić w półplasterki i takie dodać do ciasta.
Dodajcie ulubioną czekoladę-może być gorzka, albo biała.
Szkoda, że niema zdjęcia w przekroju 🙂
Kokos+banan+czekolada=pyszności 🙂
za szybko zniknęły 🙂
🙂
Zjadłaś wszytkie i nie podzieliłaś się? 😛
Uwielbiam ciasta bananowe, za to nie cierpię dojrzałych bananów 😉 Akurat kilka za długo już mi leżało, więc wyśmienicie się do wypróbowania przepisu nadadzą 🙂 Babeczki przeapetyczne!
Uwielbiam babeczki ze wszystkim ❤ Ale mi ochoty narobiłaś 🙂
dziękuję 🙂
😉
rodzina złapała i bach, zniknęły;0
Ależ one muszą być pyszne. Mniam, mniam.
😉
ja bym zjadła <3 ….ale moja córeczka ma awersję na kokos 😉
można pominąć:)
Jedyne pocieszenie, że jesień za miesiąc się z nami pożegna. Ja również nie lubię tej pory roku.
Babeczki z kokosem? Jestem na tak!!!
iii mega 😀
🙂
niech już spadnie śnieg, bo zimę to ja lubię:)
Bardzo lubię babeczki, ale takiej wersji z kokosem jeszcze nie jadłam. Trzeba koniecznie wypróbować! 🙂
🙂
Pysznie wyglądają 🙂
Zapraszam także do siebie na nowy post – KLIK
My wolimy wiosnę, więc też potrzebujemy takich babeczek aby nie popaść w jesienną chandrę 🙂
😉
😉
Moje smaki☺☺
Skusiłabym się na taką babeczkę!
🙂
🙂
Banan i kokos – jak na wakacjach w tropikach:)
głodnam:)
😉
Skosztowałabym takiej babeczki i to niejednej 🙂
🙂
o tak, jesienią i zimą przydadzą się takie umilacze 🙂
Połączenie smakowe idealne! 🙂
Rewelacyjne babeczki 🙂
Oj nie ładnie xD
Ach, jakie kuszące babeczki!