Dzisiaj będzie śniadaniowa podróż. Podróż za jeden uśmiech po mapie świata. Będziemy w Azji, skąd pochodzi Matcha. Będziemy w Południowej Ameryce, gdzie rosną ananasy. Zahaczymy o Kalifornię, skąd weźmiemy garść migdałów i na koniec lokalnie podkradniemy ze słoika parę łyżek dżemu z czarnego bzu. Gotowi na taką podróż?
Tak, wiem to może być kosmicznie, ale uwierzcie mi połączenie tych wszystkich składników daje wspaniały efekt. Budyń jaglany jest po prostu przepyszny i wspaniały na śniadanie. Dodaje energii, syci na długo i zapewnia pozytywny nastrój na cały pracowity dzień. Gwarantuję Wam,że pokochacie tę kombinację smaków. A dzięki temu budyniowi od samego rana będziecie mieli dobry humor. Po kiepskim poniedziałku, musiałam zafundować sobie takie śniadanie. Zdecydowanie takie kuchenne wsparcie mi pomogło. I mogłam dobrze zacząć kolejny dzień. Zaraz luty. Bardzo się cieszę,że to koniec stycznia. W tym roku ciężko będzie mi go zaliczyć do ulubionych miesięcy. Mam nadzieję,że luty będzie odrobinkę łaskawszy. I pozwoli na więcej kulinarnych szaleństw, a ograniczy chorobowe dni.
Tak, wiem to może być kosmicznie, ale uwierzcie mi połączenie tych wszystkich składników daje wspaniały efekt. Budyń jaglany jest po prostu przepyszny i wspaniały na śniadanie. Dodaje energii, syci na długo i zapewnia pozytywny nastrój na cały pracowity dzień. Gwarantuję Wam,że pokochacie tę kombinację smaków. A dzięki temu budyniowi od samego rana będziecie mieli dobry humor. Po kiepskim poniedziałku, musiałam zafundować sobie takie śniadanie. Zdecydowanie takie kuchenne wsparcie mi pomogło. I mogłam dobrze zacząć kolejny dzień. Zaraz luty. Bardzo się cieszę,że to koniec stycznia. W tym roku ciężko będzie mi go zaliczyć do ulubionych miesięcy. Mam nadzieję,że luty będzie odrobinkę łaskawszy. I pozwoli na więcej kulinarnych szaleństw, a ograniczy chorobowe dni.
Składniki:
6 czubatych łyżek płatków jaglanych
150 ml mleka
1 łyżka herbaty Matcha
5 łyżek soku ananasowego
Migdały w płatkach-garść
2 łyżki dżemu Łowicz 100 % Czarny Bez
Esencja waniliowa
W garnuszku podgrzewam mleko z wanilią, dodaję płatki jaglane i gotuję na gęsto, około 5 minut. W kubeczku łączę Matchę z sokiem ananasowym, dokładnie mieszam by nie było grudek. Dodaję do płatków, całość miksuję. Przekładam budyń do miseczki, mieszam z dżemem z czarnego bzu, posypuję płatkami migdałowymi.
🙂
🙂
🙂
Kochana Super ten budyn a mix owocow jaki się w nim znajduje bardzo mnie ciekawi Uwielbiam takie NIEoczywiste kombinacje A słodycz takiego deseru z powodzeniem zastapi wszystkie batony i czekoladki których czasem namiętnie szukam Pozdrowionka kochana ogromne
🙂
😀
Pyszny deser 😉
Dawno nie jadłam budyniu…
boziu! Ponad rok nie jadłam dżemu!
A takie śniadanie kusi <3
🙂
🙂
🙂
Polubiłam matche i piję ją codziennie. W deserach jeszcze nie próbowałam. Twoje śniadanie oko cieszy 🙂
🙂
budyń jaglany jest pyszny i zdrowy, a w tym cudnym zielonym kolorze jeszcze bardziej apetyczny!