Masło orzechowe ucieram razem z cukrem, dodaję jajko i wanilię, mieszam dokładnie aż wszystkie składniki się połączą. Na koniec dosypuję płatki ryżowe, łącze z masą orzechową. Ciasto będzie gęste i kleiste. Łyżką formuję ciastka- mi wyszło 14 ciastek, raczej większych.
Ciasteczka piekę 15 minut w 185 stopniach na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, delikatnie zdejmuję jeszcze ciepłe z blachy i przekładam na talerz.
Moje rady:
W tym przepisie nie używajcie białego cukru, stewii czy ksylitolu. Brązowy cukier zapewni karmelowy posmak i idealną chrupkość. Polecam też trzcinowy albo kokosowy.
Warto zwiększyć ilość składników i upiec o parę sztuk więcej. Na drugi dzień pokruszcie ciasteczka i dodajcie do jogurtu bądź mleka. Powstanie przepyszne śniadanie.
dziękuję:)
😉
😉
Na pewno pyszne, lubię smak masła orzechowego 🙂
brązowy cukier nadaje wypiekom niepowtarzalny smak, często dodaję go do wypieków
🙂
🙂
Takie ciasteczka dobrze zrobić i mieć schowane w pudełku na tzw. "czarną godzinę" Och, pysznie, kusząco wyglądają 🙂
😉
oo to musi być pyszne!:D
wyniucham o 😀
Mniami 🙂 narobiłaś mi ochoty!
http://www.wkrotkichzdaniach.pl – zapraszam 🙂
chyba byłabym lepsza od mamy i zjadłabym ze 7 na raz;)
:0
😉
;0
Z masłem orzechowym , pyszności 🙂
zjadłabym 😀
halvmaner blog
Wspaniałe ☺
polecam:)
😉
😉
Kusisz tak, że naprawdę ciężko się oprzeć… 🙂
Wyglądają naprawdę smakowicie :).