Przepis dodaję do akcji Błyskawiczne piątki
Rodzynki i żurawinę zalewam wrzątkiem, odcedzam.
Arkusz ciasta francuskiego umieszczam na blaszce do pieczenia, kroję na 6 równych kwadratów.
Jabłka obieram ze skórki, kroję w średnią kostkę. Dodaję skórkę z cytryny, żurawinę i rodzynki, płatki migdałowe, cukier kokosowy i cynamon. Mieszam.
Na środku ciastka kładę sporą łyżkę nadzienia, kładę na wierzch również niepełną łyżeczkę konfitury. Postępuję tak z następnymi ciastkami.
Na ciastkach układam drugi płat ciasta, równo dzielę na 6 części, zlepiam brzegi. Wierzch smaruję mlekiem, posypuję brązowym cukrem i migdałami. Ciastka piekę około 20 minut w 190 stopniach.
Po upieczeniu posypuję odrobiną cukru pudru.
🙂
🙂
🙂
😀
Boskie! A jeszcze ciepłe to już w ogóle poezja 🙂
🙂
do kawki w sam raz:)
🙂
muszę spróbować 🙂
Wyglądają przepysznie, chętnie bym je spróbowała 🙂
szybkiego powrotu do zdrowia! oj pysznie wyglądają te ciastka 🙂
Uwielbiam ciasto francuskie.
🙂
dziękuję:)
🙂
polecam:)
zdrówka życzę, a ciastka pyszne 🙂
Moje ukochane 🙂
Często wykorzystuję ciasto francuskie czy to na słono, czy to na słodko. Zawsze dobrze smakuje 🙂
😉
😉
dziękuję:)
dziękuję 🙂
ja lubię jak jest dużo,dużo ciasta, stąd je przykrywam 🙂
Zatęskniłam za pysznym zapachem ciasta z jabłkami. Muszę wypróbować Twój przepis 🙂
Z ciastem francuskim można robić tyle pyszności :-). Lubię z jabłkami 🙂
Wow! aż mi ślinka cieknie 😉 chętnie skorzystam z Twojego przepisu 😉