Ucieram jajko z 4 łyżkami cukru kokosowego, dodaję masło i ucieram na krem. Śmietanę łączę z mlekiem i olejkiem śmietankowym, dodaję do masy jajeczno-maślanej.
Przesiewam mąkę z proszkiem do pieczenia, dodaję do reszty składników, ucieram ciasto.
Blaszkę wykładam papierem do pieczenia, wylewam ciasto.
Rabarbar myję, usuwam zdrewniałe części, kroję na kawałki, układam na cieście i posypuję łyżką cukru.
Masło roztapiam. Mąkę mieszam z cukrem i cynamonem, dodaję masło i zagniatam kruszonkę. Posypuję nią wierzch ciasta, piekę placek przez 40 minut w 175 stopniach.
Wspaniałe ciacho, też lubię z rabarbarem:)
🙂
Ale to musi obłędnie smakować. 🙂
🙂
Coś dla mnie :))
🙂
Smacznie! 🙂
Choć nie przepadam za ciastami z kruszonką, to Twoje wygląda naprawdę smacznie 😉
🙂
🙂
i ja jestem fanką kruszonki:)
🙂
Z rabarbarem, jedno z najsmaczniejszych 🙂
Pyszności ☺ Bardzo lubię rabarbar i cynamon.Mniam
😉
😉
Uwielbiam ciasta z rabarbarem 🙂
Uwielbiam ciasta z rabarbarem 🙂
Wygląda apetycznie! Muszę namówić mamę abyśmy zamiast szarlotki upiekły ten kruszonkowiec 🙂
Rabarbarowy debiut mam za sobą, czas więc ruszać po rabrarbarowe ciacho! 🙂
Coś dla mnie. 🙂
Smakowitości! 🙂 Ciekawy blog – dodałam do obserwowanych! melodylaniella.blogspot.com
Super, uwielbiam kruszonkę (zjadam ją nawet na surowo przed upieczeniem:))
Uwielbiam wszelkie ciacha z rabarbarem, ale… bez cynamonu. Psuje wszystko. 🙂
nie przepadam za rabarbarem
nie każdy lubi:)
🙂
🙂
🙂
🙂
🙂
🙂
🙂
Wspaniałe ciasto. Musiało bardzo smakować, zwłaszcza z tą kruszonką. Uwielbiam 🙂
Cynamon uwielbiam !
Oj zjadłabym !
Cynamon… hmm – muszę koniecznie upiec:)
Cynamon, kruszonka, rabarbar wszystko bliskie memu podniebieniu 🙂
ale tu smakowite połączenie 🙂 wpraszam się na kawałek 🙂
zapraszam:)
😉
😉
😉
Bardzo smakowicie wygląda, zjadłabym kawałek.
też kocham cynamon:)
dziękuję:)
Szkoda, ze w tym roku nie zdążyłam spróbować rabarbaru. :c
Takie ciasta są pyszne 🙂 twoje wygląda świetnie i zapewne tak samo smakuje
dziękuję:)
u mnie do jesieni jest w warzywniakach, nic straconego:)
Ale pyszny, wygląd tak delikatnie i apetycznie 🙂 Mniam! Musi smakować ekstra. Uwielbiam ciasta z rabarbarem. Pozdrawiam 🙂