Ciasta

Czekoladowy krem jaglany

1 Min. czytania
Karin Stanek śpiewała-  Rób co chcesz, mów co chcesz, ja od dziś zmieniam się, nie bądź zły przecież wiesz, że ciebie kocham i czekoladowy krem. Tak, kocham wszystko co ma czekoladę, ale smaku świeżego i chrupiącego rogalika grubo posmarowanego czekoladowym kremem nie zastąpi nic. Wiem,że nie jest coś wyjątkowo zdrowego, ale od czego ma się głowę. Raz, dwa i pyszny a do tego zdrowy krem gotowy. Płatki jaglane, miód, mleko i kakao. Minimum składników maksimum czekoladowej przyjemność. 
Składniki:
Płatki jaglane-pół szklanki
Mleko-3/4 szklanki
Miód-łyżka
Kakao-3 łyżki
Ewentualnie szczypta cukru z prawdziwą wanilią

Mleko zagotowuję, zalewam nim płatki jaglane. Jeżeli nie mamy pod ręką płatków sprawdzi się również kasza, ale wtedy proces trwa dłużej-kaszę należy ugotować na mleku.
Kiedy płatki wchłoną wodę dodaję kakao, miód, i wanilię. Całość traktuję blenderem na w miarę gładki krem. Jeżeli jest za gęsty można dodać wody podczas miksowania. Gotowy przekładam do słoiczka, a ten do lodówki i mam zdrowy, czekoladowy krem.

1503 wpisy

O autorze
Historyczka, która histerycznie kocha dobrą kuchnię i uwielbia tracić czas na wymyślaniu pyszności. Magdalena
Artykuły
Możesz również zobaczyć
Ciasta

Ciasto pomarańczowo-kokosowe

40 minut Min. gotowania
Chcę zaczarować tę styczniową aurę i zimowy czas. Stąd tak słodko na moim blogu. Ale kiedy dopada mnie styczniowy blues, to piekę…
Ciasta

Ciasto orzechowe z cynamonem

50 minut Min. gotowania
Nowy Rok. Nowe plany i marzenia. Nowe oczekiwania, nowe pomysły. Nowe postanowienia i nowa dawka nadziei. Tej nadziei bardzo mi obecnie potrzeba….
Ciasta

Brownie śliwka w czekoladzie

35 minut Min. gotowania
Dziś mam dla Was kolejne świąteczne ciasto. Tym razem ciasto, które każdy chciałby dostać w prezencie. Bo kto powiedział, że ciasto nie…

49 komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna jest chroniona przez reCAPTCHA i Google Politykę Prywatności oraz obowiązują Warunki Korzystania z Usługi.