Ciasta

Czekoladowy krem jaglany

1 Min. czytania
Karin Stanek śpiewała-  Rób co chcesz, mów co chcesz, ja od dziś zmieniam się, nie bądź zły przecież wiesz, że ciebie kocham i czekoladowy krem. Tak, kocham wszystko co ma czekoladę, ale smaku świeżego i chrupiącego rogalika grubo posmarowanego czekoladowym kremem nie zastąpi nic. Wiem,że nie jest coś wyjątkowo zdrowego, ale od czego ma się głowę. Raz, dwa i pyszny a do tego zdrowy krem gotowy. Płatki jaglane, miód, mleko i kakao. Minimum składników maksimum czekoladowej przyjemność. 
Składniki:
Płatki jaglane-pół szklanki
Mleko-3/4 szklanki
Miód-łyżka
Kakao-3 łyżki
Ewentualnie szczypta cukru z prawdziwą wanilią

Mleko zagotowuję, zalewam nim płatki jaglane. Jeżeli nie mamy pod ręką płatków sprawdzi się również kasza, ale wtedy proces trwa dłużej-kaszę należy ugotować na mleku.
Kiedy płatki wchłoną wodę dodaję kakao, miód, i wanilię. Całość traktuję blenderem na w miarę gładki krem. Jeżeli jest za gęsty można dodać wody podczas miksowania. Gotowy przekładam do słoiczka, a ten do lodówki i mam zdrowy, czekoladowy krem.

1491 wpisy

O autorze
Historyczka, która histerycznie kocha dobrą kuchnię i uwielbia tracić czas na wymyślaniu pyszności. Magdalena
Artykuły
Możesz również zobaczyć
Ciasta

Błyskawiczne ciasto ze śliwkami

50 Min. gotowania
Dziś czas na śliwki! A dokładniej na błyskawicznie ciasto ze śliwkami. Ten tydzień był po prostu wstępem do jesieni. Co prawda mam…
Ciasta

Rustykalna tarta

30 minut Min. gotowania
Dziś mam dla Was coś niesamowitego. Na samo wspomnienie tego ciasta, cieszy mi się buzia. To po prostu najlepsza tarta pod słońcem….
Ciasta

Brownie z morelami i migdałami

30 minut Min. gotowania
Dziś będzie bardzo, ale to bardzo słodko. I mocno czekoladowo. Bo czego jak czego, ale brakowało mi czekoladowej osłody i pociechy. Wiecie,…

49 komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna jest chroniona przez reCAPTCHA i Google Politykę Prywatności oraz obowiązują Warunki Korzystania z Usługi.