Nie zawsze można upiec ciasto. Nie zawsze można przygotować skomplikowany deser. Czas dopada nas ochota na słodkość, i bach, musimy bazować na tym co mamy w kuchni. Ja zrobiłam sobie deserowy pudding jaglany. W sam raz na słodką i sycącą kolację w zimny dzień. Dużo czekolady, kojących nerwy migdałów i kaszy jaglanej. Do tego wyjątkowo letni akcent, czyli wspaniała malinowa warstwa. Słodka, kusząca, owocowa i taka wakacyjna.W skrócie, deser praktycznie idealny. Po prostu wspaniały. Najlepiej smakuje w ogródku w letnie popołudnie. Przy porcji takiej kaszki można zapomnieć o całym świecie. Gwarantuję to! To, co, kto chce ze mną odciąć się od codzienności?
Składniki:
250 ml mleka migdałowego
5 łyżek kaszy jaglanej
4 kostki posiekanej gorzkiej czekolady
1 łyżeczka miodu
Dwie garście płatków migdałowych
4 garście malin
Szczypta soli
Dodatkowo:
Maliny, czekolada, wiórki kokosowe
Kaszę płuczę pod wrzątkiem, przekładam do garnka, zalewam 100 ml wody i 200 ml mleka. Dodaję sól, gotuję 15 minut. Masę dzielę na dwie części. Do jednej dodaję płatki migdałowe, miksuję na gładki krem. Przekładam do wysokiej szklanki, posypuję czekoladą. Do drugiej części dodaję maliny, dokładnie miksuję. Wykładam na jasny krem. Wierzch dekoruję malinami, czekoladą i wiórkami kokosowymi.
Kojący deser w kojących okolicznościach natury 🙂
ogródkowy deser;)
Super deser i super pogoda 🙂
🙂
Wygląda przepysznie. Mniam, mniam.
;0
Idealna przekąska 😀
Matko jak on pysznie wyglada.
🙂
🙂
Pysznie wygląda 🙂
Wygląda pysznie i jest taki łatwy do zrobienia! Na pewno spróbuje 🙂
🙂
😉
Przyznaję, że takiego deserku jeszcze nie próbowałam. Wygląda smakowicie i do tego jeszcze bardzo zdrowy 🙂 Muszę wypróbować 🙂
bardzo polecam!
Looks tasty ❤
Blog de la Licorne * Instagram * We♥It
Wygląda mega apetycznie. Uwielbiam takie deserki 🙂
😉
Prostota bywa pyszna 🙂
Takim deserkiem można się objadać bez wyrzutów sumienia 🙂
I takie desery lubię najbardziej 🙂
Super 🙂 deser, który można jeść bez wyrzutów sumienia 🙂
🙂
🙂
🙂
🙂